Am si eu o pb legata de pensia alimentara pe care trebuie sa o plateasca fostul sot copilului nostru - in varsta de 7 ani - in conditiile in care fostul lucreaza in Spania. Nu stiu domiciliul lui acolo si nici locul de munca, dar stiu ca lucreaza legal.El este plecat de 6 ani acolo, vine de 2 ori pe an in tara si , din cate stiu de la el, are contract de munca incheiat direct cu angajatorul strain. Cui trebuie sa ma adresez pentru a putea afla mai multe date vis a vis de domiciliu si locul de munca si automat pt a putea afla veniturile lui acolo. Pensia s-a stabilit in tara la 1/4 din min pe economie. El trimite aproximativ la 2 luni bani, prin intermediul mamei lui, desi am deschis un cont in valuta la BCR. As fi multumita daca ne-am intelege in privinta necesitatilor copilului. Insa mereu traieste cu impresia ca exagerez in acest sens.
Cealalta pb se refera la dreptul la vizita.Cand ne-am despartit copilul avea 1 an si 6 luni. De cate ori a venit in tara i-am permis sa-si vada copilul si chiar i l-am dat pt cateva zile. Iarna trecuta a fost copilul la el o saptamana, timp in care si-a petrecut f putin timp cu acesta. In plus, copilul a mers atras de promisiunea tatalui de a-i cumpara ceva. Bineinteles ca a ramas o promisiune neonorata.In urma acelei vizite copilul nu mai vrea sa mearga la tatal lui; vorbeste cu el la tf, vrea sa-l vada, dar numai in prezenta mea. In vara , cand tatal lui a venit in tara, nu a vrut sub nici o forma sa mearga la el, aceasta situatie interpretandu-se ca o vina a mea. A deschis actiune pt legaturi cu minorul si a obtinut dreptul la o saptamana in vacanta de iarna si 3 in vacanta de vara. I-am explicat copilului ca exista o hot. jud. si va trebui sa mearga la tatal lui. Refuza fara drept de apel. In plus, ma acuza ca nu-l iubesc daca vreau sa-l dau la tatal lui fara sa tin cont de parerea lui.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in acest caz; nu vreau sa ma urasca copilul si, sincer, mi-as dori sa aiba o legatura buna cu tatal lui, dar nu cred ca este vina mea ca acesta nu stie sa-si apropie copilul. Am incercat sa-i explic de nenumarate ori tatalui sa-si schimbe comportamentul fata de copil, insa... stiti cum este...fosta e fosta.
Pana implineste copilul varsta de 10 ani nu se prea poate face nimic, eventual poate tatal va intelege situatia.
in ceea ce priveste pensia de intretinere, nu poti face nimic fara sa pui mana pe o adeverinta de salariat, sau macar o informatie privind sediul angajatorului.
Cat despre rezidenta, citarea se poate face prin publicitate. Dar daca nu puteti face dovada ca lucreaza in Spania, va sfatui sa va linistiti, pt. ca o sa primiti 82. 00 lei/ luna:((
Program vizita minor
muraya
Buna ziua,
Sunt divortat si am un copil minor de 5 ani, rezultat in urma casatoriei.
Relatia mea ce acesta este foarte bune, vine cu mare placere la mine, ... (vezi toată discuția)