avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate Raaazvy

Activitate Raaazvy

Buna ziua. Am fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pe data de 17.12.2012. In plus mi s-au mai dat inca 2 ani(In temeiul art.71 al.1,2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a teza II şi b C.p.), deci s-au facut 4 ani. In curand trec cei doi ani de pedeapsa si as dori sa stiu daca este posibil sa fiu reabilitat dupa acesti 2 ani facand o cerere la tribunal. Am apelat la acest site cu speranta ca vor exista persoane care ma pot ajuta cu aceasta problema.
Răspuns la discuția Cat timp am cazier ?
Data ramanerii sentintei definitive este 09.05.2013
D.p. 492 - În baza art.385/15 pct.2 lit.d Cod procedură penală, admite recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău împotriva sentinţei penale din data de pronunţată de Judecătoria Bacău, numai cu privire la cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului pentru infracţiunea prevăzută de art.51 din Legea nr. 161/2003, omisiunea aplicării pedepsei complementare pentru infracţiunea prevăzută de art.198 alin.2 Cod penal, la aplicarea art.33 lit.a şi art.34 lit.b Cod penal şi la neaplicarea dispoziţiilor art.l 18 alin.l lit.b Cod penal. Casează în parte sentinţa penală recurată doar sub aceste aspecte, reţine cauza spre rejudecare şi în consecinţă; Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului pentru infracţiunea prevăzută de art.51 din Legea nr. 161/2003, de la 6 (şase) luni închisoare, la 2 (doi) ani închisoare. Aplică inculpatului, pentru infracţiunea prevăzută de art.198 alin.2 Cod penal, pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiilor prevăzute de art.64 alin. 1 lit.a teza a II-a şi b Cod penal, pentru o durată de 2 (doi) ani. In baza art.33 lit.a şi art.34 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului în pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare. In temeiul art.35 alin.l Cod penal, inculpatul va executa pedeapsa principală rezultantă de 2 (doi) ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiilor prevăzute de art.64 alin.l lit.a teza a II-a şi b Cod penal, pentru o durată de 2 (doi) ani.


Buna ziua, dupa cum se vede si mai sus am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare. As dori sa stiu dupa cat timp pot face cerere de reabilitare a cazierului, sa nu mai apara fapta in cazier..banuiesc ca acum apare.
Buna ziua. Lucrez la un magazin de 4 luni si a venit momentul sa ma retrag din acest magazin. Mi-am depus preavizul si astept sa termin. Ce ma intereseaza pe mine e daca am dreptul la o parte din concediu, la cateva zile cate mi se cuvin din cele 21 zile parca. Daca am dreptul, vreau sa cer sa mi se plateasca aceste cateva zile de concediu. Ce ma sfatuiti ? Am dreptul la cateva zile chiar daca am doar 4 luni lucrate aici ?
Va multumesc pentru ajutor. Cand voi primi citatia ma voi interesa despre articolele existente.
Buna ziua.
Am fost condamnat la pedeapsa cu inchisoare de 2 ani cu suspendare. In cursul procesului mi s-au retinut un telefon,un hard disk si un stick. S-a dat sentinta si procuroarea a cerut confiscarea tuturor bunurilor pentru faptul ca, cu ele s-a produs fapta penala pentru care am fost acuzat. Ceea ce vreau eu sa stiu e daca e legal sa mi le confiste de tot sau s-a produs vreo smecherie tinand cont de faptul ca noi nu cunoastem legile.
Răspuns la discuția Dosar penal nefinalizat.
ynocentta a scris:

Verificati pe site-ul instantei care judeca cauza


Am verificat si scrie tot penal-fond, nu ar fi trebuit sa scrie civil ? Stiti ce inseamna DJ DV ?
Buna ziua.
Am cateva nelamuriri intr-un dosar si as dori daca se poate sa-mi raspunda cineva care cunoaste. Am un dosar penal nefinalizat, a fost daca o condamnare,s-a disjuns latura civila de cea penala si am aflat ca, curtea de apel sau ceva de genul a facut recurs. Prima data cand am aflat condamnarea,pe 29 era programat civilul...acum am primit instiintare ca pe data de 29 e tot fond-ul. Vazusem ca dupa infractiune scrie DJ DV si numarul unic de dosar, cel cu condamnarea. Acum nu inteleg, ce este pe 29, civilul sau recursul de la penal ?
Revin pe acest subiect...S-a dat condamnarea, am inteles ca s-a facut recurs de catre parchet sau cam asa ceva. S-a disjuns penalul de civil, iar acum vin cu niste intrebari : pe internet unde scrie condamnarea nu apare cine a facut recurs( eu am aflat de la tribunal)..mi-a venit acasa prin posta condamnarea si pe 29 e stabilit procesul pe latura civila dar pe net scrie in loc de civil,tot penal, tot fond...si cei de la tribunal au mai creat inca un dosar unde scrie DJ DV si numarul de dosar de la condamnare. Ma poate lamuri si pe mine cineva ce e pe 29 recursul sau civilul tinand cont ca pe net scrie ca pe 29 e penalul si in instiintarea aia scrie ca pe 29 e civilul. Si ce inseamna DJ DV ?
Pai asta inseamna ca ei le confisca de tot ? Nici dupa ce se da sentinta pe latura penala nu sunt restituite ?