avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate camelia_2012

Activitate camelia_2012

Am urmatoarea situatie: aplicatia de criptare a ofertei nu a functionat, si nu am reusit sa pun oferta. Am folosit aceiasi aplicatie(descarcata de pe portalul SEAP) cu succes de multe ori.
La toate incercarile de criptare a pretului a dat chix!

Restul documentelor au fost incarcate in SEAP, garantia de participare a fost constituita si depusa la AC in original.

Intrebari:
1. AC imi va lua in considerare oferta?
2. Pierd garantia de participare?

Multumesc,
C
Noi stim ca nu a esalonat plati, nu si-a platit datoria si deci nu avea cum sa completeze documentatia cu certificatele lipsa...pt ca nu avea cum sa le scoata!

Am contactat un avocat sa ne spriine in formularea contestatiei....sa vedem ce iese
DSpinciu a scris:

.......de ceea ce a fost prevazut in Fisa de date a achizitiei cu privire la inexistenta datoriilor catre bugete (general si local). Odata ce un ofertant a preznetat ceritifcate cu datorii, nu le-a prezentat odata cu oferta, bazandu-se pe declaratia prev de art. 11 alin. 4 HG 925/2006 si le-a prezentat (obligatoriu fiind declarat castigator) si rezulta ca are datorii, practica unanima a CNSCeste de a solicita reevaluarea respectivei oferte, ci consecinta eliminarii sale ca inacceptabila (ac


Fisa de date cere:
5. Se va prezenta Certificat de atestare fiscala privind îndeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor si taxelor catre bugetul de stat; Certificat fiscal privind îndeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor si taxelor locale, din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente în luna anterioara celei în care se depun ofertele.

Eu puneam problema in felul urmator: Daca ofertantul nu a depus odata cu oferta cele 2 certificate - pentru ca are datorii...dar ulterior isi plateste datoriile, va putea scoate ulterior platii cele 2 certificate dar tot ramane cu datorii, in luna anterioara depunerii, ceea ce face oferta lui sa fie inacceptabila.

De asta vreau sa ma leg in formularea contestatiei!
Comunicarea din partea AC a venit azi. Avem termen pana pe 11 martie sa depunem contestatie!
Multumesc pentru raspuns!
Am participat la deschiderea ofertelor, si va pot confirma ca respectivul ofertant nu a facut uz de art 11 al. 4 al HG 925/006.
De fapt, de aici a pornit intrebarea noastra, de ce nu a depus declaratia pe propria raspundere...si de aici verificarea la ANAF!
A depus toate formularele mai putin cele 2 certificate referitoarea la taxe!
Vreau sa contest decizia unei AC, respectiv comunicarea rezultatului final la o procedura de cerere de oferta.
In urma acestei comunicari, a fost declarat castigator unul dintre participanti.
La momentul depunerii ofertelor, acesta nu a prezentat Certificatele de atestare fiscala (bugetul local si cel consolidat).
La acel moment noi l-am verificat pe ANAF si figureaza cu restante destul de mari.

...si totusi a fost declarat castigator!

Ma puteti ghida in realizarea constatiei? De care art sa ma leg in formularea contestatiei?

Am urmatoarea situatie: pregatesc documentele pentru o licitatie cu procedura online, fara licitatie electronica; criteriu de atribuire cel mai mic pret.

AC a solicitat in formulare sa se completeze: formular de oferta si centralizator de preturi!!!
Daca procedura este online, si pretul se cripteaza, de ce sa incarc in SEAP formular de oferta si centralizator de preturi? Adica pe o parte criptez pretul, pe alta il afisez?