avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate mdprecup

Activitate mdprecup

Stiam aceste articole dar nu sunt sigura daca pot sa reorganizeze structura agentiei si sa reduca postul, ca apoi sa il infinteze sub alta denumire.
Buna ziua

Sunt angajata la o institutie bancara si pentru nerealizarea targetului mi s-a cerut sa imi scriu demisia fara preaviz. Conducerea nu era inca la curent ca sunt insarcinata, dar i-am pus in fata faptului implinit si atunci mi s-a cerut ca de la 1 martie sa plec in risc maternal pentru a putea angaja o alta persoana. Daca nu voi face acest lucru se va gasi o metoda sa ma dea afara.
Eu nu pot intra in risc maternal asa repede deoarece sunt abia in saptamana 5 de sarcina iar concediul de risc maternal este de 120 zile. As putea iesi in concediu cam prin aprilie, dar eu as mai sta pana la inceputul lunii mai.
Pot sa ma dea afara prin desfintarea postului?
Si ma gandesc sa fac la resurse umane si o sesizare de hartuire, ar fi ok stiind ce se intapla la nivel de multinationale?
Banca este obligata sa raspunda popririi in maxim 2 zile. Daca sunt bani in cont trebuie virati. Doar daca se aduce sistare a popririi nu se da curs viramentului.
Răspuns la discuția comisia disciplinara
Multumesc
Buna ziua

Lucrez intr-o institutie bancara, la un "ghiseu universal". Acum catva timp doamnei director regional i-a venit o idee de tesatare a angajatilor, cu o medie minima de trecere de 8.5, in caz contrar ne trimite la comisia disciplinara pentru sanctionare. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce repercursiuni poate avea aceasta cercetare disciplinara, se va vedea undeva la o viitoare angajare?