avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara ...
Discuție deschisă în Executare silită

plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara decizie de executare silita

banca a platit catre o primarie din contul meu curent in care pusesem bani pentru plata ratei de credit.
Foarte probabil ca a fost o amenda veche, dar nu am fost instintat despre vreo hotarire de executare (nici macar nu stiu daca este vorba despre o amenda). Banca ma trimite sa discut cu primaria, cu toate ca a dispus de banii mei (a platit , nu i-a blocat!). Am apelat la Protectia consumatorilor, dar mi-au cerut un extras de cont si apoi nu am mai primit nimic de la ei.
puteti sa imi dati un sfat?
sa dau mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: FOXXY , utilizator 15:51, 22 Ianuarie 2013
Domnule, va aflati intr-o grava eroare. In baza titlului executoriu reprezentat de procesul verbal de contraventie, executorul bugater a infiintat poprire asupra sumelor de bani existente in contul dvs. banca a fost obligata sa infiinteze poprirea si sa vireze deindata sumele indisponibilizate.
Inainte sa faceti sesizari neintemeiate nu strica sa intrebati pe cineva care se pricepe. Aveti noroc ca astfel de sesizari abuzive nu sunt sanctionate, asa cum ar fi normal.
si aceste actiuni de executare si de poprire nu trebuiesc comunicate celui in cauza???mie mi se pare ca mai in eroare sunteti dvs dl consilier juridic care ar trebui sa stiti ca aceste proceduri nu se fac asa ... dupa ureche
~ Conținut șters la cerere ~
Era normal si legal sa se respecte procedurile legale in vigoare: comunicarea procesului verbal de contraventie ...sau ce o fi fost...apoi instiintarea de executare silita , in caz ca nu se platea datoria respectiva. Acel proces verbal avea un termen de contestatie de 15 zile.
Dupa spusele omului el nu are nimic. Cum puteti sa-i spuneti sa nu faca plangeri, cand a fost practic jefuit. Banca nu are nici o vina, ea este un executant. Trebuie tras la raspundere emitentul acelei amenzi, sau ce a fost ea, ei sa dovedeasca existenta creantei si comunicarea procesului verbal si a instiintarii de plata.
Nu putem lasa abuzuri de acest fel sa aibe loc fara sa reactionam. Statul te executa fara sa te puna in tema ? Pai unde ajungem asa ?

Trebuie sa mergeti la banca si sa va dea o copie dupa Titlu Executoriu, macar sa aflati despre ce e vorba. Apoi la emitentul acelui titlu si ajungeti in final la autoitatea care v-a sanctionat.

De aici, ar trebui sa-l indrumati pe om ce sa faca, domnilor consilieri / avocati.
Citat dupa dl consilier juridic: "Aveti noroc ca astfel de sesizari abuzive nu sunt sanctionate, asa cum ar fi normal."
Nu va dati seama ca asta ar fi in el insusi un abuz sau generator de abuzuri?!


Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat rrramor rrramor Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)