avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate kasyeru

Activitate kasyeru

In drept este vorba de raspundere civila contractuala conform art. 1350 C.civ sau de imbogatire fara justa cauza conform art. 1345 C.civ?
Se are in vedere faptul ca am vandut piese auto si am asigurat si manopera contra unei sume de bani neplatite de client, crezand ca este acesta este de buna credinta, insa a plecat din service fara sa mai achite suma datorata.
Am eliberat factura pe piesele cumparate si manopera efectuata. !Nota bene! Acesta (clientul/cumparatorul) a semnat factura, dar nu i-am eliberat bon fiscal pentru ca nu a platit contravaloarea facturii.
1) Ce raspundere juridica intervine pentru cumparator? Civila sau Delictuala?
2) In cazul actionarii lui in judecata, se anexeaza la cererea de chemare in judecata copie numai dupa Factura, Deviz de reparatii, Certificat de garantie, Talon si CI client?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Drept de proprietate
AVLIL a scris:

Pai nu aveti niciun drept, chiar daca ati sti respectivul proprietar. Nu am inteles deloc p[artea cu granituirea... dar in mod normal ar trebui gasit proprietarul si cumparat terenul.
Il foloseste cineva?
Ce v-a spus exact de pe la primarie, ca ei n-aveau voie sa va spuna nimic...


Vreau sa cumpar terenul si nu stiu de la cine pentru ca nu pot gasi proprietarul, iar la primarie mi s-a spus raspuns astfel: "Nu stim unde este proprietarul, daca mai este in viata sau daca exista mostenitori".
Răspuns la discuția Drept de proprietate
av_silvia_margineanu a scris:

In instanța trebuie sa va Rezolvați aceasta problema. Luați legătura cu un specialist care sa va îndrume.


Pai si pe cine chem eu in calitate parat? Daca nu se stie de existenta proprietarului nimic!!!
Detin un teren si as dori sa ma extind, insa dupa granituirea mea cu celalalt proprietar nu stiu ce solutie juridica sa folosesc, deoarece nimeni nu stie cine este adevaratul proprietar / proprietari, daca este decedat sau nu, daca exista mostenitori sau nu. Am intrebat peste tot si am primit acelasi raspuns ca nimeni nu stie cine este proprietarul si nu exista titlu de proprietate pe acel teren sau nu se mai gaseste, acelasi raspuns primit chiar si de la primarie!!!
Ce imi ramane de facut?
Uzucapiune? :)
Orice sfat sau solutie este binevenita
Va multumesc
Poti sa ii dai in judecata daca doresti pe considerentul nerespectarii dreptului la imagine. Atunci cand se face o inregistrare audio/video sau fotografica trebuie sa se faca prin exprimarea acordului de vointa oral sau scris, altfel se incalca dreptul fundamental din Constitutia Romaniei si anume dreptul la imagine.
dboariu a scris:

Aveti sanse ca asiguratorul sa va plateasca daune materiale + morale. V-o spun ca medic (nu dentist) - de cativa ani sunt obligat sa am asigurare de malpraxis si pentru daune morale, si nu cred ca la Tulcea sa fie altfel. Din cate stiu (repet, nu sunt stomatolog, nici chirurg) in orice interventie se pot materializa unele riscuri, total independente de medic (adica nici medicul nici pacientul nu sunt de vina). De aceea inaintea oricarei interventii (fie ea si stomatologica) se cere consimtamantul informat (adica pacientul este pus sa semneze ca a luat cunostinta de riscuri). Cat despre dreptul de libera practica - intai trebuie sa se dovedeasca faptul ca a fost o culpa medicala grava (adica sa aiba aonsecinte ireversibile ori medicul sa fi fost beat etc) si nu o situatie imprevizibila (cu toate radiografiile etc). Asta o poate face numai colegiul medicilor dentisti si / sau comisia de experti de la DSP. Costa bani si timp, iar rezultatul poate fi incert. Va doresc intai de toate sanatate, apoi recuperati-va cat puteti din cheltuieli (toate) si daunele morale, si apoi, daca mai vreti, puteti cere interventia colegiului si / sau a comisiei de experti (va repet: costa timp, nervi si bani).


Asigurarea nu acorda daune morale, ci numai daune materiale, in valoare in aceasta speta de maxim 35000E


I-am adus la cunostinta problema mea de sanatate, insa nu si-a manifestat niciun interes
In legatura cu situatia lui materiala niciodata nu am avut o reprezentare reala asupra acesteia.
Si nu in ultimul rand, in cazul in care se va infatisa la proces printr-un miracol voi folosi toate mijloacele de proba pe care le am la dispozitie
AVLIL a scris:

DEpinde de ce discutii si relatii ati avut cu tatal pana acum... Aveti o relatie cu el?
Cati ani aveti? Mergeti la scoala?


Abia dupa 11 ani de zile dupa divortul cu mama mi-a dat primul telefon
Am 23 de ani si sunt student cu probleme de sanatate si necesit injectii cu toxina botulinica odata la 4 luni ( 1500RON/injectie)
Interesul lui fata de sanatatea mea = 0
Relevanta acestor date personale = ?
[editat citat]

Pot cere plata retroactiva a pensiei recalculate daca se dovedeste ca el a avut venituri substantiale in Germania?

Multumesc mult pentru consultanta