avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate dsb

Activitate dsb

Buna ziua,

Am 5 dileme...

1. la scoala la care predau de 9 ani de zile (de 2 ani detasata), cu al 3lea director prim diferit, nu s-au publicat 11 ore de TIC pe motivul ca aceste ore sunt la clasele de matematica informatica, la care se face pe grupe si in loc ca aceste ore de fie incadrate in CD au fost declarare ca CDS. Avand in vedere ca eu vreau sa ma transfer pe aceste ore, cum pot beneficia de ele tinand cont de faptul ca 9 ore sunt tinute pentru o colega de la alta scoala si ca declararea lor catre ISJ nu s-a facut corect?

2. Am cerut prin ISJ foaia cu incadrarile pe info/TIC. Dna director a scolii a dat catre ISJ un tabel cu toti tiularii si orele ce le detin pt urmatorul an scolar, iar sub tabel apare un text in care se precizeaza ca se pastreaza pentru colega de la alta scoala (care are ore destule pe info si mate la scoala unde este titulara) pe principiul "continuitatii la completare". Precizez: colega anul trecut a fost detasata "in interesul invatamantului" ca si mine. Amandoua aparem in aplicatie.
E legal sa se tina cele 9 ore pentru ea? Cf carei legi?

3. in aprilie 2016 am facut cere de continuitate cu gandul sa dau concurs. Am primit raspuns in 6 iunie, cu nr de inregistrare cu 1 iunie 2016, in care mi s-a precizat ca nu am examen in anii precizati din calendar si ca doamnele director au considerat ca nu e cazul sa primesc un raspuns cf calendarului. In 1 iunie mi s-a zis verbal, ca in august voi primi raspuns si ca oricine poate sa depuna cerere pentru detasare in interesul invatamantului.
Inteleg ca exista interese personale ale conducerii sa aduca pe altcineva, dar nu trebuie sa respecte legea?
Nu trebuie sa se tina cont si de activitatea profesorului?
Raspunsul la cererea mea nu trebuia sa vina din partea CA si a conducerii? Mi l-a dat doar din partea conducerii....

4. Intr-o discutie privata, cu cineva din sistem, mi s-a zis ca actuala conducere vrea sa aduca pe altcineva "in interesul invatamantului". Avand in vedere activitatea mea (doar in acest an scolar am avut proiect cu Ambasada SUA, membru in comisia nationala, am organizat un concurs national, premii cu elevii, alte proiecte), in cazul ca zvonurile sun reale, cu pot combate refuzul de a mi se acorda ore prin detasare in interesul invatamantului?

5. in 21 ianuarie 2016 dna director adjunct impreuna cu o colega de info (care a urlat pe holuri la mine fata de elevi in pauza mare) m-au scos de la ora timp de 20 de minute ca sa ma ia la rost pe diferite chestiuni care nu aveau baza reala. Nu am pus nici o sesizare nicaieri pentru ca nu mi-e stilul. Eu si elevii am fost socati de comportamentul doamnelor.
Stiu ca este tardiv termenul pentru a cere o ancheta din partea comisiei de disciplina a isj, dar in caz ca nu mi se dau ore pot sa folosesc faptele savarsite cu intentie de catre conducere care demonstreaza ca se doreste crearea unei imagini negative in scoala?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția calcularea vechimii in invatamant
multumesc mult!
Răspuns la discuția calcularea vechimii in invatamant
buna ziua,

am o intrebare: am avut incheiat contract ca suplinitor calificat pe sept 2007- aug 2008. Am iesit in concediu de crestere copil in oct 2007. Perioada din oct 2007 pana-n august 2008 se considera vechime la catedra?