avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... calcularea vechimii in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

calcularea vechimii in invatamant

as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant.
sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa cum urmeaza: 08 sept 1998 - 10 aug 1999
01 sept 1999- 31 iulie 2000
01 sept 2000 - 15 iunie 2001
angajat calificat cu contract pe perioada determinata intre 01 sept 2001- 31 august 2002
01 sept 2002- 31 aug 2003-incetat activitatea , avand calitatea de asigurat pentru plata concediului de crestere al copilului
01 sept 2003 - 31 aug 2004 -contract pe perioada determinata
01 sept 2004- prezent februarie 2012 titular in invatamant, contract pe perioada nedeterminata, cu mentiunea ca am avut catedra rezervata pt cresterea copilului in perioada 10 01 2006- 01 09 2007
Cel mai recent răspuns: dsb , utilizator 14:36, 4 Ianuarie 2013
1. Legea nr.63/2011 , Anexa 5 Metodologie de Calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant
Art. 3. — Modul de calcul pentru salariul de baza al personalului didactic incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 1 si 2 la lege este urmatorul:
A.1. Salariul de incadrare al functiei didactice prevazut in anexele nr. 1 si 2 la lege se stabileste dupa cum urmeaza:
a) pentru personalul didactic incadrat la transele de vechime in invatamant de pana la 10 ani, salariile de incadrare prevazute in anexele nr. 1 si 2 la lege contin numai sporul pentru suprasolicitare neuropsihica;
b) pentru personalul didactic incadrat la transele de vechime in invatamant de peste 10 ani, care indeplineste conditia de vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani, salariul de incadrare prevazut in anexele nr. 1 si 2 la lege include pe langa sporul pentru suprasolicitare neuropsihica si sporul de stabilitate;
c) pentru personalul didactic incadrat la transele de vechime in invatamant de peste 10 ani, care nu indeplineste conditia de vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani, salariile de incadrare se vor imparti la 1,15 si se vor rotunji la intreg. Daca, ulterior intrarii in vigoare a prezentei legi, prin impartirea la 1,15 personalului didactic de predare trecut la o transa de vechime recunoscuta in invatamant de peste 10 ani nu i se poate asigura salariul de incadrare avut, acesta va fi mentinut cu acelasi salariu de incadrare in noua transa pana cand i se poate asigura o crestere a salariului de incadrare.
2. Prin vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea depusa atat in calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt.
3. De prevederile pct. 2 beneficiaza si profesorii sau maistrii instructori care au desfasurat activitate in perioada 1984—1990 cu norma intreaga in invatamantul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate.
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
5. Vechimea efectiva in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata cu contract individual de munca a desfasurat activitate efectiva de predare la catedra in cadrul unei unitati sau institutii de invatamant. Constituie vechime efectiva in invatamant si perioada in care personalul didactic de conducere, indrumare si control, precum si personalul didactic auxiliar desfasoara activitate in cadrul unei unitati/institutii de invatamant sau unui inspectorat scolar.
6. Vechimea recunoscuta in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata in invatamant, provenita din alte sectoare de activitate, face dovada ca a profesat in specialitatea inscrisa pe diploma de studii, in cazul in care aceasta persoana ocupa un post didactic in aceeasi specialitate. Aceasta vechime este luata in calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiaza de vechime recunoscuta in invatamant, stabilirea salariului de incadrare al functiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).
7. Vechimea in invatamant este formata din vechimea efectiva in invatamant si vechimea recunoscuta in invatamant, dupa caz.

2. Toate perioadele constituie numai activitate in invatamant?
numai activitate in invatamant
am studiat legea 63 din 2011. eu nu reusesc sa-mi raspund la intrebarea> cand pot fi incadrata la urmatoarea treapta de vechime 10 - 14 ani? fara sa mi se acorde sporul de stabilitate care exista in salariul de incadrare conform grilei
Din calculul meu , luand ca ultima data 01.03.2012 ar reiesi ca aveti o vechime in invatamant de 10 ani si 20 de zile ...nu am luat in calcul perioada CCC ...
@sandita 75,

Probabil va intereseaza cand puteti beneficia de sporul de stabilitate. Avand in vedere ca pt. asta va trebuiesc peste 10 ani vechime efectiva neintrerupta in invatamant,si ca dvs. aveti un an intrerupere 2002-2003,calculul se face incepand cu anul scolar 2003-2004,se exclude perioada de rezervare de 1 an,7 luni si 20 de zile(dar care nu intrerupe activitatea in invatamant), va rezulta ca in cursul anului scolar 2014-2015,fiind incadrata la transa de vechime in invatamant 14-18 ani, cu indeplinirea conditiei de vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani,(spor stabilitate) salariul de incadrare nu se va mai imparti atunci la 1,15 .asta echivaland cu faptul de a benefica de sporul de stabilitate.
In prezent sunteti incadrata la transa de vechime in invatamant10-14 ani ,care cuprinde de asemenea spor de stabilitate in sal. de baza,dar cum dvs. nu indepliniti inca conditia de acordare,salariul de baza va este impartit acum la 1.15.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator
Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri. Secretara scolii nu m-a incadrat de la 10 ani sunt inca da la 6 -la 10 ani pe motiv ca nu am continuitate la catedra. Daca as imparti sal de incadr la 1, 15, imi iese mai putin decat sal de incadrare actual ex: sal incadr la peste 10 ani 1195 ; sal incadr 6- 10 ani 1049. impartind 1195 la 1,15 rezulta 1039, mai putin deci. asa inteleg eu, pers. fizica, ca se calculeaza conform anexelor 1 si 2 .
Eu vreau sa stiu daca am dreptul sa ma incadrez la vechime de peste 10 ani, fara sa mi se acorde sporul de stabilitate, caci nu am 10 ni neintrerupti la catedra. As beneficia de acest spor abia in anul 2017, deoarece CCC nu mai este considerat vechime efectiva la catedra. Abia atunci mi-a spus secretara ca m-ar putea incadra la peste 10 ani . Si ma mai intreb: sa raman in 6- 10 ani timp de 7- 8 ani? Ceva nu se leaga.....
Astept raspuns cu mare interes. Poate logica mea nu merge.....

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 63/2011 alexealinlucian alexealinlucian CUM SE INTERPRETEAZA ACEST ARTICOL DIN LEGE?CARE SUNT PERSOANELE CARE VOR AVEA DE SUFERIT LA INCADRARE?SE APLICA SI CELOR CARE DEJA AU TRECUT LA O ALTA TRANSA ... (vezi toată discuția)
Incadrare in invatamant gina_p gina_p As dori sa stiu daca pentru transele de incadrare in invatamant se ia in considerare perioada de concediu pentru ingrijirea copilului (vezi toată discuția)
Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)