avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Birou de Mediator Bardasanu Marius

Activitate Birou de Mediator Bardasanu Marius

Răspuns la discuția Contract Abuziv
Contracul este incheiat intre Birou de Mediator si Furnizor servicii.
Răspuns la discuția Contract Abuziv
NU este alta locatie. Eu consider ca contractul a ramas fara obiect datorita pierderii locatiei.
Discuție Contract Abuziv
Am incheiat un contract pe 2 ani (obligat de furnizor) de telefonie fixa si internet cu un furnizor de servicii, pentru un spatiu inchiriat initial pe un an.Proprietarul spatiului nu mai vrea prelungirea contractului de inchiriere, motiv pentru care am cerut rezilierea contractului de furnizare servicii de telefonie si internet. Raspunsul a fost ca contractul a fost incheiat pe 2 ani si ca neprelungirea contractului de inchiriere nu atrage rezilierea contractului de furnizare servicii de telefonie si internet. Cum se poate rezilia contractul de furnizare servicii ?
Răspuns la discuția Partaj apartament
Informarea asupra avantajelor si domeniului de aplicare ca etapa a procesului de mediere este gratuita, daca partile se prezinta impreuna la mediator si participa la informarea partilor,
dupa care pot decide daca accepta medierea.
Acordul de mediere trebuie supus incuviintarii instantei, care se poate face fara prezenta partilor care sa confirme acordul de medierere si care se face in sedinta de consiliu sau supus autentificarii notarului.
Medierea poate fi folosita pentru rezolvarea unei arii largi de conflicte, astfel pentru a respecta conceptia monista toate reglementarile privitoare la persoane si la relatiile de familie au fost incorporate in noul Cod Civil. Astfel exista posibilitatea de solutionare prin mediere a urmatoarelor tipuri de conflicte dintre soti privitoare la:
- desfacerea casatoriei. Prin mediere se pot stabili conditiile si modalitatile de divort.
- exercitiul drepturilor parintesti. Parintii pot decide cu privire la exercitare drepturilor parintesti, contributia parintilor la cheltuielile de crestere si educare a copiilor, legaturile personale ale parintelui cu copiii
- stabilirea domiciliului copiilor si a locuintei familiei.
- orice alte neintelegeri dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
In urma parcurgerii procedurii de mediere se incheie un acord de mediere, care trebuie incuviintat de instanta.
Astfel persoanele care au incheiat un acord de mediere, vor depune o cerere adresata instantei competente, prin care cer incuviintarea acordului de mediere pe care il ataseaza, in original, cererii formulate.