avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract Abuziv
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract Abuziv

Am incheiat un contract pe 2 ani (obligat de furnizor) de telefonie fixa si internet cu un furnizor de servicii, pentru un spatiu inchiriat initial pe un an.Proprietarul spatiului nu mai vrea prelungirea contractului de inchiriere, motiv pentru care am cerut rezilierea contractului de furnizare servicii de telefonie si internet. Raspunsul a fost ca contractul a fost incheiat pe 2 ani si ca neprelungirea contractului de inchiriere nu atrage rezilierea contractului de furnizare servicii de telefonie si internet. Cum se poate rezilia contractul de furnizare servicii ?
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Birou de Mediator Bardasanu Marius, Mediator
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:14, 4 Noiembrie 2014
Incercati sa il mutati la noua locatie.
Verificati un pic Lege nr. 193/2000 din 06/11/2000 Legea privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori

LISTA cuprinzând clauzele considerate ca fiind abuzive
(extras)
j) restrâng sau anulează dreptul consumatorului de a denunţa sau de a rezilia unilateral contractul, în cazurile în care:
- profesionistul a modificat unilateral clauzele prevăzute la lit. e);
- profesionistul nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale;
- profesionistul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe în cazul denunţării unilaterale

s) dau dreptul profesionistului să anuleze contractul în mod unilateral, fără să prevadă acelaşi drept şi pentru consumator;


[ link extern ]
Daca a incheiat contractul pe firma (asa pare, a scris pentru un spatiu inchiriat initial pe un an) nu beneficiaza de legislatia protectiei consumatorilor.
NU este alta locatie. Eu consider ca contractul a ramas fara obiect datorita pierderii locatiei.
Ar fi putut inchiria o locuinta ca persoana fizica. Nu prea reiese clar cine a inchiriat.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract romtelecom prematur miki72 miki72 Buna ziua In luna mai 2013 am incheiat un contract de furnizare servicii de telefonie,internet si televiziune cu Romtelecom pe o perioada de 24 luni (factura ... (vezi toată discuția)
Caluze abuzive in contracte Enescu Raluca Enescu Raluca Va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns clar (indicand si articolul din lege) referitor la clauzele abuzive din contractele de servicii si nu numai. Sunt ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma telefonie, cablu tv & internet berteaion berteaion Doresc un raspuns simplu la intrebarea \\\\" Pot sa reziliez oricand doresc contractul cu o firma de telefonie, cablu tv si internet ( sau la alti furnizori de ... (vezi toată discuția)