avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate cuscus

Activitate cuscus

Raspunsul era tot in art. 174 din Codul de procedura civila. Daca parata a refuzat sa aduca evidenta salariilor, instanta va putea socoti dovedite pretentiile partii care a cerut infatisarea.

Tot ce trebuie sa fac e sa declar ce salariu e pretentia mea de fapt. O sa aduc si niste statistici sa nu para exagerata pretentia mea
O sa incerc sa chem atunci ca martori si dintre cei care nu mai lucreaza...
Pot deja sa cer daune morale pentru discriminare dar e mai greu sa oblig sa mi se mareasca salariul asa cum doresc si cum merit

@freelis, daca instanta nu-mi acorda drepturile, am o idee mai buna de negocierea - data viitoare muncesc la negru fiindca daca n-am drepturi nu vad nici un motiv sa platesc taxe la stat:)
@freelis, am cerut instantei sa aduca dovada de la ITM din registrul de evidenta a salariatilor. Ar trebui sa fac eu cererea catre ITM?

Declaratia fundamentala a drepturilor omului, art. 23, Toti oamenii, fara discriminare, au dreptul la salariu egal pentru munca egala...

de unde si Constitutia Romaniei, art. 41...

de unde si Codul Muncii art. 159 + legea 202/2002, art. 7 alin. 1 lit.c,

@dcba, sper ca v-am raspuns la intrebare
@dcba, in conflicte de munca sarcina probei este a angajatorului. Este evident ca angajatorul are evidenta salariatilor si o ascunde de instanta...

O sa incerc cu martorul, dar as dori o solutie "oficioasa", fiindca cea cu martorul nu mi se pare garantata, plus ca vor fi discutii
Gabrielle Monique a scris:

Salariile sunt confidentiale, poate munca Dvs. justifica salariul pe care il aveti. Si incadrarile pe anumite functii au un plafon minim si un plafon maxim.Mai exista fisa de fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale. Dvs. unde considerati ca va incadrati?

Evident am pastrat dovezile ca sunt mai bun decat colegii si totusi sunt remunerat inferior tuturor colegilor.
danacj a scris:

Daca nu aveti proba, in ce baza stiti ca sunteti discriminat?

Am vorbit cu colegii evident, insa nu pot sa le cer sa-mi dea fluturas de salariu ca dovada fiindca isi fac probleme la serviciu probabil. Am sa-i propun ca martori dar nu stiu daca o sa accepte instanta, desi nu stiu in ce temei m-ar refuza
Am cerut in instanta sa nu mai fiu discriminat salarial si am castigat proba in baza codului de procedura civila art. 174, fiindca angajatorul a refuzat sa aduca evidenta la cerere. Problema acum e la ce suma il oblig pe angajator sa-mi mareasca salariul fiindca nu am nici o dovada in acest sens.

Pot sa cer de la ITM de la registrul de evidenta a salariatilot? Din alta parte? AJOFM? Cum pot sa obtin evidenta salariilor colegilor cu aceeasi functie ca sa demonstrez?