prin OUG 8/2014 s-a modificat procedura de executare silita a debitorului, in sensul ca , poprirea conturilor bancare se poate face numai dupa 30 de zile de la data confirmarii primirii somatiei. Am avut neplacerea sa primesc o poprire pe tert (un client) la 15 zile de la data confirmarii primirii somatiei. Explicatia unui inspector din cadrul anaf a fost ca termenul de 30 zile se refera strict la indisponibilizarea sumelor din conturile bancare, asa cum precizeaza art 149, alin 11. Mi se pare un abuz....care mai este efectul acelei masuri luate pentru a veni in spirjinul mediului de afaceri. Se pare ca s-a ,,omis,, ajustarea art. 145 din CPF.
multumesc de sugestie, insa este vorba de aproape 200 000 lei si oricum clientul nu ar accepta. AFP evita sa comunice clientului o decizie de suspendare temporara a popririi.....
o soc.comerciala are datorii la stat, in consecinta conturi bancare poprite si cel mai grav, CLIENTII popriti. Posibilitatea de a suspenda temporar poprirea conturilor bancare pentru ridicarea sumelor pentru plata salariilor s-a tot discutat, o stim.... Insa, pentru a avea bani in cont ar trebuie suspendata poprirea pe client, astfel incat sa-mi poata face plata in cont. A reusit cineva aceasta performanta, aceea de a debloca clientii?????