avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire tert
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire tert

prin OUG 8/2014 s-a modificat procedura de executare silita a debitorului, in sensul ca , poprirea conturilor bancare se poate face numai dupa 30 de zile de la data confirmarii primirii somatiei. Am avut neplacerea sa primesc o poprire pe tert (un client) la 15 zile de la data confirmarii primirii somatiei. Explicatia unui inspector din cadrul anaf a fost ca termenul de 30 zile se refera strict la indisponibilizarea sumelor din conturile bancare, asa cum precizeaza art 149, alin 11. Mi se pare un abuz....care mai este efectul acelei masuri luate pentru a veni in spirjinul mediului de afaceri. Se pare ca s-a ,,omis,, ajustarea art. 145 din CPF.

Alte discuții în legătură

Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)
Valabilitate titlu executoriu fiscal feriha feriha cat este valabil un titlu executoriu emis pentru recuperarea impozitelor si taxelor locale? in ce termen de la emiterea lui trebuyie instituita porirea? (vezi toată discuția)
Oprire bani din cont persoanl pt amenzi evascu evascu Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora ... (vezi toată discuția)