avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Activitate URIAS

Activitate URIAS

multumesc
buna ziua,

intentionez sa izolez casa pe exterior cu polistiren iar una dintre laturile casei este chiar la strada. va rog sa imi spuneti daca am nevoie de autorizatie pentru aceasta lucrare.
multumesc
multumesc
Multumesc pt. raspuns,

Ştiu ca am dreptul sa lucrez 4 ore. Problema este următoarea: conf. art. 56 alin. 1 lit.c Codul Muncii, având pensie de invaliditate gr. III , îmi incetează de drept contractul de muncă. În această situaţie, care este baza legală în care eu pot să imi continui activitatea???

Bună ziua,
Comisia medicală m-a încadrat în gradul III de invaliditate, cu drept de muncă de 4 ore, însă angajatorul mi-a spus că îmi suspendă contractul de muncă de drept conform art.56 lic. c, din Codul Muncii. Lucrez intr-o instituţie publică dar nu sunt funcţionar public.
Va rog sa ma lamuriţi şi pe mine: pot să lucrez sau nu. În caz afirmativ care este baza legală, pentru că eu vreau să îmi continui activitatea.
Multumesc.
Un mandatar poate inputernici o alta persoana pentru incheierea unui contract de vânzare cumpărare a unui teren?
buna ziua,
S-a cumpărat la licitație o casa, organizată de bancă că urmare a nerestituirii creditului. După adjudecare fiul meu a intabulat casa.Fostul proprietar a contestat licitația in instanță. După prima dezbatere proprietarul a decedat. Fiul meu nu a fost anunțat de sistarea procesului, dar a angajat un executor judecătoresc pentru a putea intra in posesia cheilor casei si intr-un final in posesia efectivă a casei. Ce am vrea să știm este dacă executorul judecătoresc,
angajat de fiul meu, are nevoie de vre-un act în plus pentru a intra în casă știind că urmașii fostului proprietar refuza sa-i înmâneze cheile. Sau ce este de facut in continuare.
Multumesc
buna ziua,
Sunt beneficiară a indemnizatiei prevazuta de decretul /lege 118/1990 , fiind refugiată.
Pot beneficia si de indemnizatia de urmas prevazută de Legea nr.154/2021, in calitate de urmas al părintilor mei care au fost si ei refugiati?
multumesc
Buna ziua,
cum poate un deținut să ceara eliberarea unei noi cărți de identitate/să iși schimbe domiciliul, ținând cont că este în penitenciar, iar actele pentru schimbare carte identitate trebuie depuse personal?
Multumesc
buna ziua,
Pe ce teren se poate construi un parc industrial : teren extravilan sau intravilan?
multumesc