avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate danaa1

Activitate danaa1

Răspuns la discuția Instanta competentă
Mulțumesc e răspuns.
Nu acesta e raspunsul ce mi-l doream, poate nu m-am exprimat eu mai bine.

Eu vreau să stiu cărei instanta ma adresez: Judecatorie, Tribunal sau Curtea de Apel?
Avand in vedere ca IPJ e institutie pe tot cuprinsul judetului, tind sa cred ca trebuie sa ma adresez Tribunalului, insa nu stiu daca gresesc sau nu.
Răspuns la discuția Instanta competentă
Nu.
Vreau să introduc o acțiune împotriva ISJ pentru o faptă ilicită comisă de polițistul care în timpul serviciului său, acesta prin acțiunea sa ilicită mi-a creat un prejudiciu moral (raspunderea delictuală, art. 1349 C.C.)

Deci, care este instanța competentă pentru introducerea acțiunii împotriva insp. de poliție (instituție) ?
Care este instanța civilă competentă să judece o acțiune impotriva ISJ (Inspectoratul de Poliție Județean) ?
Pârâta a solicitat instanței să se respingă cererea de chemare în judecată a reclamantei invocând excepția lipsei de interes a cererii de chemare în judecată.

Nu prea am înțeles la ce se referă această expresie ,,EXCEPȚIA LIPSEI DE INTERES A CERERII DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ''
Instanța a hotărât să unească cu fondul excepția lipsei de interes a reclamantei.


Rog o explicație a ceea ce vrea să însemne, ce se urmărește de către pârâtă și ce e de făcut.
Răspuns la discuția cheltuieli de judecată
Mulțumesc.
Mai am o întrebare: În apel ce se poate invoca cu privire la cheltuielile de judecată? Se poate preciza că hotărârea este nelegală sau netemeinică? Sau se poate preciza ambele, anume ca hotărârea atacată este nelegală și netemeinică?
daca pe fond s-a dat sentința, iar eu am constatat că s-a făcut o eroare privind cheltuielile de judecată pe fond, si totuși am calea de atac cu apel impotriva sentinței, pot introduce apel doar pentru ca hotărârea este nelegală și netemeinică privind cheltuielile de judecată pe fondul cauzei?
Răspuns la discuția Plângere penală
Infracțiune de corupțiede genul favorizării unor persoane, abuz în serviciu, neîndeplinirea sarcinilor de serviciu ce ii reveneau polițistului, s.a.m.d.

Care este parchetul competent unde trebuie depusă plângerea pentru infracțiunile penale descrise mai sus ce au fost săvârșite de către un polițist?
Plângerea penală impotriva unui politist, la care parchet se depune? Care este parchetul competent, judecătorie sau tribunal?
Plângerea pe timpul stării de alertă se poate depune personal la parchet sau trebuie trimis prin alte mijloace (fax, e-mail) ?
Răspuns la discuția Nulitatea unui act.
Pe scurt:
Instanța, din oficiu, a cerut de la o instituție publica un act, insa actul acela nu corespunde cu realitatea. S-au comis mai multe abuzuri din partea institutiei care a inaintat actul catre instanta, ceea ce consider ca acel act trebuie sa fie nul.
Insa este nulitate relativa sau nulitate absolută, si ce art. din lege pot invoca pentru constatarea actului ca fiind nul?
Daca la dosar este depus un act care nu este intocmit și nu este indeplinit conform unor legi, actul depus la dosar se poate considera ca fiind nul, insă în temeiul cărei art. din ncpc sau ncc poate fi declarat nul?