avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Activitate vivi23ro

Activitate vivi23ro


POPA GHEORGHE a scris:

OG nr.53/ 2000 o gasiti aici; [ link extern ]
De mai mult timp este in dezbatere publica o lege a vaccinarii. O gasiti aici; [ link extern ]

Știu ca a fost adoptata în una din camere dar nu știu dacă exista vreo forma finala publicata în Monitor.
Mulțumesc de răspuns.
Exista vreo lege publicata în Monitorul oficial, privind vaccinarea obligatorie la copii?
Mostenire.
Buna ziua, cat este de legal sa ti se ofere o suma de bani, in timpul vietii, pt a renunta la dreptul de mostenire(casa, pamanturi) , oferit unuia dintre copii.?
Mulțumesc mult
Din primul răspuns eu am înțeles ca nu exista termen de răspuns, nici obligație de a răspunde în scris nu exista? Cum se face dovada ca s a răspuns?
Dar exista vreo lege sa oblige sa răspundă în scris, la reclamatiile scrise și înregistrate?
Bună ziua, s a făcut o reclamație, în scris cu nr de ordine, la hr ul unei întreprinderi, confruntarea dintre părți
a avut loc dar nu s a dat nici un răspuns în scris, după cum am înțeles ca este legea, au trecut 3luni de atunci și deși am solicitat pe mail sau am fost personal la hr, nu mi s a dat nimic în scris. As vrea sa mi spuneți care este legea, după care sunt obligați sa mi dea răspunsul în scris, deoarece la insistentele mele m au chemat mâine la hr dar prevăd ca în scris nu mi se va da nimic..... Mutumesc anticipat.


Mai nou, mi s a spus ca DSP, aproba sau nu achitarea sumelor pt concediu, în funcție de procentul de pacienți infectați la mia de locuitori.... Întrebarea este, pt ce mai este legea 147/2020 dacă se aplica dupa ureche altceva? De unde știm noi, beneficiarii când se aplica, plătește sau nu?
Buna ziua, am copilul în cls 1,din data de 16sept cursurile au fost suspendate din cauza apariției a mai multor cazuri de covit printre învățătoare. De la lucru am fost sunata de Hr ca nu poate găsi suspendarea cursurilor nici pe situl scolii nici la DSP ,am adus adeveinta de la secretariat cum ca au fost cursurile suspendate din cauza covit.Am fost iar sunata de la scoala ,departamentul juritic,sa mi se spună ca adeverinta nu este valabila și ca ,copiii nu apar nici la inspectorat anunțați, ca fiind cu cursurile suspendate, ca doamna nu ar avea voie sa tina cursuri on line,si eu nu o sa fiu platita ,sau o sa mi fie trași banii din salariu pt aceasta perioada. Unde putem vedea ca scoala a înregistrat cazurile de covit si de unde trebuie sa apara ca eu sa beneficiez conform legii de zilele libere plătite 75la suta cu copii sub 12 ani.
Treaba mea ,sa aduc cererea si declarația pe proprie răspundere,plus o adeverinta de la scoala cu suspendarea cursurilor ,mi am făcut o.
Mi se imputa ca dânșii nu pot sa si deconteze sumele,din cauza ca nu sunt transmise listele nominale cu copiii,inspectoratelor sau dsp ului
Ce este de făcut?sunt amentata ca mi se trag banii din salariu.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Program de lucru ilegal
Acest nou program nu trebuia menționat în vreun contract colectiv de munca sau regulament intern? Pt ca nu este și nici spor nu se acorda conform acelor articole. Mulțumesc.