avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate mariada2002

Activitate mariada2002

Acordare voicher vacanta salariat cu 2 ctr la acelasi angajator , Daca veniturile nete cumulate pe cele 2 ctr depasesc sau ating pragul de 8000 lei, se acorda sau nu voucherul de vacanta?

si asociat impreuna cu o alta persoana.
adriandimitriu a scris:

Fiica este doar administrator sau și asociat?

Fiica mea este administrator intr-o firma impreuna cu o prietena, firma care are sediul social la adresa mea. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam ca ea sa iasa din firma si sa schimbam si sediul social? Multumesc
Cum pot sa operez in Revisal prelungirea unei detasari?
Buna seara! Am o salariata cu CIM suspendat urmare a detasarii la o alta institutie pana la data de 01.06. inclusiv, Am primit o solicitare pt prelungirea detasarii pana la 01.12, cum procedez? Ctr este suspendat in momentul asta incetez suspendarea ca sa pot prelungi detasarea si reactivez suspendarea? Sau inregistrez doar prelungirea suspendarii? In cazul asta, nu va mai fi vizibila in Revisal intreaga perioada in care salarata e detasata. Multumesc!
Buna ziua! Am omis sa completez in declaratia 100, creanta fiscala 810-Varsaminte de la PJ, pt. persoanele cu handicap neincadrate. incerc sa fac o corectie si sa depun declaratia 710 dar primesc o notificare ca documentul nu este valid, intrucat in declaratia 100 nu am trecut deloc creanta fiscala 810. Cum pot rezolva aceasta problema? Multumesc!
Indemnizatia de hrana - un salariat are cumul de functii in cadrul aceleiasi institutii bugetare. Primeste indemnizatia de hrana, in raport cu timpul lucrat, pentru fiecare din cele 2 contracte, dc pe nicunul dintre ele nu depaseste pragul de 8000 lei? Ce se intampla daca cumulul salariilor nete depaseste pragul de 8000 lei?
Persoana fizica rezidenta romana, cu domiciliul in Romania, a obtinut venituri din drepturi de autor din Serbia. Datoreaza impozit, CAS, CASS pt aceste venituri? Multumesc!
Buna ziua! Plafonarea la 8000 de lei se face incluzand alocatia de hrana in stabilirea salariului net sau fara ea? Multumesc
Contributii CAS si CASS drepturi de autor de la 01 octombrie 2023
Institutia retine lunar la sursa de la 01 ianuarie 2023, pe langa impozit, pentru colaboratori care obtin venituri din drepturi de autor, contributia CAS de 725 lei si contributia CASS de 300 lei, calculata la plafonul de 3000 lei. Incepand cu 1 octombrie s-a majorat salariul minim la 3300 lei, se modifica si taxele retinute sau se mentine plafonul de 3000 pana la 31.12.2023? Multumesc!