avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate biulian

Activitate biulian

Cititi cu atentie contractul, nu sunt jurist dar acea clauza care va obliga sa anuntati cu 60 de zile in avans rezilierea contractului inainte de termen, in caz de nerespectare cred ca va poate duce la plata acelor 2 luni.... sau locuirea in apartament.... si plata.
30aprilie este in chitanta, am gresit aici.

petrucelmare a scris:biulian a scris:
31 aprilie 2020.

Bine că nu ați trecut 30 februarie!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
5000 acum si restul spune cate 5000 pe an. Si pe wapp ce discutie sa pot avea, nu este clara chitanta? Dupa cum scrie si dl. avocat Niculescu, am trecut numele ambilor, cine imprumuta si cine primeste, adresa, cnp, date c. i., am scris suma in cifre, litere, data pana la care trebuie restituita, am pus data semnarii, am scris si pentru ce a cerut-o imprumut pentru ca in acea zi a platit casa, si adresa casei cumparate cu banii mei integral, acum valoreaza cel putin dublu. Nu cred ca am omis ceva, poate doar la martori parca am trecut doar numele fara cnp/c. i., nu sunt sigur.
Acum am aflat ca unul din martori a decedat, iar împrumutatul imi da de inteles ca nu merge la notar, sa am incredere ca imi da toata datoria. Am sanse oare in instanta doar cu un martor? Eu nu locuiesc acolo, de fapt am si vandut casa batraneasca si nu mai merg prin zona sa tin legatura cu cineva.
Multumesc, am vorbit astazi sa imi dea 5000 si pentru diferenta mergem la notar, dar nu este de acord cu ipoteca, doar contract de imprumut. Acum m-am uitat mai atent pe chitanta de mana si termenul cand trebuia restituita suma era 31 aprilie 2020. Mai este valabil actul? Mulțumesc!
Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru 7 ani. Am ajutat un prieten, de fapt ajutor reciproc, el ajutandu-mi parintii in varsta cu anumite servicii, vizita la medic, verificari periodic ca sunt bine si nu le trebuie nimic, etc, iar eu i-am dat 25.000 de euro fara alte obligatii, decat cele sus mentionate, chiar platind tot ce facea dar eram multumit ca avea grija, sa-si cumpere o garsoniera. Am facut chitanta de mana cu datele personale, datata, cu 2 martori am specificat data restituirii.... si pentru ce i-am dat suma. Acum 3 ani, respectiv 2, mi-am pierdut ambii parinti si anul acesta se implinesc 7 ani cat am trecut in chitanta. Nu par semne ca ar avea banii, sau nu toti. Pot primi ceva si sa fac o alta chitanta pentru restul? Daca nu primesc nimic pot inscrie chitanta, nu stiu cum sa ma pronunt, sa il execut prin vanzarea casei? Sau sa o inscriu la cadastru, spun poate prostii. Rog sfaturi. Mulțumesc!
Aproape sigur cand ati construit prima data copertina nu ati avut autorizatie care probabil o obtineati dupa ce va cereau un proiect si o gramada de avize, cam 1/2 din cele necesare unei constructii noi. Si in concluzie vecina putea sa va reclame oricad, erati in aceeasi situatie. Daca aveati autorizatie si schimbati doar invelitoarea era altceva. Deci veti fi chemat la Politia locala cu documentele si daca nu aveti veti primi o amenda si un termen sa intrati in legalitate sau sa readuceti terenul la forma initiala.

Mulțumesc doamna avocat! Sunt de 4 ani cu dansul, si nu cred ca il pot schimba acum cand am intrat pe drumul bun. Intradevar nu are multa experienta si nu este prea comunicativ. Problema mea acum este dna Notar care nu vrea sa-mi introduca la succesiune litigiul, si eu asi avea nevoie sa ridic suma oferita initial de Primarie si nu stiu art din lege prin care pot lua banii si continuarea procesului. Stiu ca este jenant sa spun eu acest amanunt notarului care ar trebui sa il stie dansa, dar fiind o modificare relativ noua, este probabil de inteles.
"si imi trebuie o trimitere legala sa ii prezint Notarului ca sa imi poate face succesiunea pe suma oferita de expropriator, sa nu mai astept inca poate trei ani, fiind doar la prima instanta si cine stie cat mai dureaza procesul. Mulțumesc!"

Aceasta a fost intrebarea, eu oricum va multumesc pentru buna intentie, dar daca raspunsul nu era la intrebarea mea ce voiati sa raspund va rog? Am repetat intrebarea mai clar in speranta ca voi primi raspunsul calificat. Avocatul din pacate lipseste 3 saptamani si nu poate fi contactat.
Nu acest raspuns il asteptam. Eu nu pot oricum ridica banii pentru ca notara nu stie sau nu vrea sa imi faca succesiunea pe acest litigiu decat la terminare procesului care mai poate dura si 3 ani si avocatul meu spune ca nu pot continua/termina daca nu sunt mostenitor legal. Problema este ca am citit aici pe forum raspunsuri anterioare in care se confirma sfatul partii adverse ca pot ridica suma fara riscul de a nu putea continua procesul. Am inteles ca acesasta modificare a fost facuta de legiuitor prin 2018, notara mea este in pragul pensiei si probabil nu s-a intalnit recent cu aceasta problema si asi dori sa aflu legea care a facut aceasta modificare, care repet, am gasit-o pe forum confirmata de avocati.