avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate cemenezara

Activitate cemenezara

Buna ziua,

In urma cu aproximativ 2 ani si jumatate am vandut un imobil. La vremea respectiva i s-a adus la cunostinta noului proprietar ca in termen de 30 de zile are obligatia sa faca toate contractele la utilitati.

Vremea a trecut, la un interval de timp regulat, tot primeam mesaje de la enel ca am datorii catre ei, eu reveneam cu telefon sa le explic situatia, precum si ca nu am date de contact al noului proprietar si sa mearga in teren pentru actualizarea datelor.

Astazi am primit un mesaj de la coface, firma ce se ocupa de recuperare, ceva de genul, ca daca nu platesc, sunt data in judecata deoarece figurez cu datorii la enel.

Mi se pare absurd, ca pana acum respectivul a putut plati pe numele meu, luna trecuta am inteles ca si-a facut un nou contract si enel-ul imi imputa mie datoria lui. Cum se face ca am contract de vanzare-cumparare si tot mie mi se cere sa fac plata?
Revin cu mentiuni, administratorul si presedintele sunt prieteni de gratare.... iar presedintele figureaza cu datorii la intretinere de 4 cifre... iar cei doi stau la etajul 1 de la scara 1. ei au caldura.... si nu ii intereseaza... ma intereseaza o solutie in afara asociatiei de proprietari.
Buna ziua,

Am o problema mai delicata cu administratorul blocului unde detin un apartament. Anul trecut am avut cateca dispute cu dumnealui din cauza modulului termic instalat deoarece acesta micsora caldura in asa fel incat sa nu vina facturile mai mari pentru fiecare apartament. Tin sa mentionez ca stau la etajul 4/4 si la noi nu ajunge caldura. Pe timp de iarna platesc 200 si un pic de lei, la fel ca toti ceilalti locatari din bloc, dar nu beneficiez de aceiasi caldura, temperatura ajunge undeva la 18-19 grade pe timp de iarna, apa in calorifere este calaie, practic nici dus nu pot sa fac cu apa din calorifere deoarece nu are o temperatura normala. Am incercat sa fac toate formalitatile cu graficul de caldura, am cerut interventie de la radet, dar acestia au zis ca totul depinde de administrator. Mi se pare nedrept ca eu sa platesc la fel ca toti ceilalti din bloc, in conditiile in care nu beneficiez de asa zisa caldura. Incepand din toamna asta, mi-a zis ca situatia va fi la fel ca anul trecut si daca nu-mi convine sa-mi pun centrala. Mi se pare un comportament cam abuziv, tinand cont ca am zis ca sunt de acord sa punem si repartitoare si sa se plateasca in functie de cat avem. Dar dumnealui tot sustine sus si tare ca e din cauza ca nu am un perete catre balcon ( in urma unei expertize neoficiale din partea radet, mi s-a transmis ca nu influenteaza cu nimic, deoarece pe partea mea s-a facut anveloparea blocului corect si mai ales ca acel balcon practic face o trecere tampon catre camere - balconul este de-a lungul apartamentului, iar temperatura de 18-19 grade este masurata in dormitoare, unde nu am pereti exteriori).

Va rog sa ma ajutati deoarece sunt si insarcinata, iar in februarie urmeaza sa nasc si nu vreau sa stam in conditii de stres in apartamentul nostru.

Va multumesc!
pe scurt: imobil inchiriat pana in iulie 2016 (timp de 4 ani am facut contracte determinate, asa cerea primaria pentru decontare), am achitat toate datoriile anaf in februarie 2017, urmand ca in aprilie 2017 sa vand acel imobil. pe parcursul anului 2017 am mai verificat de cateva ori sa ma asigur ca nu mai apar datorii fictive. surpriza a venit cu anul nou, pe data de 03.01.2018 am observat ca am datorii de 500 lei, ajung la ei erau de fapt 848 lei, doamna de la ghiseu imi spune ca sa ii platesc ca ce sunt 800 si ceva de lei si scap de o grija. asta cu tot cu actele doveditoare. am depus o sesizare pe data de 04.01.2018 la ei la sediu, si nenumarate online prin intermediul ghiseul.ro. in continuare pe ghiseul.ro apare datoria de 500 lei cu mentiunea ca a fost recalculat in data de 27.01.2018. saptamana aceasta am trimis si catre ministerul finantelor. nimeni nu are cu ce sa ma ajute. a mai patit cineva asa ceva? cum a rezolvat?
Buna seara,

Am achiziționat un apartament deja modificat prin vara, o dată cu venirea iernii am avut mici dispute cu administratorul din cauza caldurii pe motiv că in bloc se face economie și nu vrea să mărească temperatura la modulul termic. După multe cereri si sesizări atât la RADET cat si la asociația blocului, m-am hotărât să merg mai departe cu ele către protecția consumatorilor, primărie etc. Pe scurt, până la etajul 3 toata lumea are peste 20 de grade în casa, noi la 4 avem 18-19 si plătim mai mult decât restul. Revenind la sesizări, mi-a transmis domnul administrator ca daca vom merge în continuare cu toata birocrația, va chema de la inspectoratul in constructii sa ne dea amenda ca nu mai avem geam si ușa la balcon. Acestea au fost scoase de foștii proprietari, dar nu au daramat si zidul, doar le-au scos, deci, zic eu, nu s-au făcut modificări în structura de rezistență. In cazul in care merg mai departe cu toate sesizările, este posibil sa ne luam amenda? Sau au fost doar asa niște vorbe din cauza faptului că acest bloc este ca si tarlaua lui si nici cenzor nu avem si sunt foarte multe nereguli.
Buna ziua,

De cand cu stirea de pe PRO Tv, am descoperit ca sunt datoare la ANAF. Am ramas stupefiata. Nu am primit niciodata o instiintare la adresa de domiciliu. Cum se procedeaza pentru aflarea exacta a datoriei, deoarece nu am incredere in lista lor in care abia distingi ceva. As dori sa stiu daca cineva a mai intampinat astfel de probleme si daca stie cineva cum se face esalonarea. Mi se pare aberant ce se intampla. Am vazut un singur caz pe internet in care nu s-a primit nimic prin posta. Dar nu exista alte metode de transmitere? Tinand cont ca la ei se dau toate datele. Si numar de telefon si adresa de mail? Va rog, astept un raspuns.:O
Buna ziua,
Cunosc pe cineva care lucreaza la o firma. Toate bune si frumoase, s-a semnat un contract in care salariul era mai mic decat cel real. S-au promis marea cu sarea si vrute si nevrute. In momentul in care cunostinta a inceput sa aiba pretentii precum modificarea salariului din contract cu valoarea reala, aceasta i-a fost refuzata. In contract era specificat ca se va lucra o singura sambata pe luna, in realitate se lucrau toate, aceste sambete s-au adunat si nu au mai fost platite din luna august inclusiv pana in prezent. Pe langa acestea, cunostinta nu a fost instruita pe linie de SSM-SU, desi lucreaza in stransa colaborare cu anumite santiere din Bucuresti. Va rog sa ne dati cateva sfaturi, deoarece in urma acestor lucruri, cunostinta a fost concediata si a intrat in preaviz. Va multumim!
Discuție Diurna externa
Buna seara,

Prietenul meu lucreaza la o firma cu sediul in Romania, dar, ocazional, personalul firmei pleaca si in delegatii.
Intrebarea noastra este: Angajatorul poate modifica diurna pe durata deplasarii?

Tin sa mentionez ca in momentul plecarii s-a semnat o decizie prin care s-a stabilit durata deplasarii cu aproximatie, deoarece proiectul poate durata mai mult sau mai putin decat data cu aproximatie. Tot in aceasta decizie s-a stabilit si diurna, 32 euro pe zi.

Astazi a aflat ca de pe data de 20 februarie primeste doar 20 euro pe zi.
In momentul plecarii a primit o parte din diurna.

Va rugam daca se poate sa ne ajutati cu un raspuns.

Va multumim!
O seara buna!
Răspuns la discuția Implicatiile uzufructului viager
Sie au am un contract de vanzare cu uzufruct viager, eu sunt proprietar al nudei proprietati,iar tatal meu este cu dreptul de uzufruct viager. Spre surprinderea mea, cand mi-am facut rolul fiscal, apar cu numele meu, in momentul cand am vrut sa-mi schimb buletinul, mi-au cerut o declaratie la notar, cum ca tatal meu este de acord sa ma ia in spatiu. Ceea ce nu inteleg este legat de cine este proprietarul pana la urma. Din moment ce platesc impozit pe numele meu, de ce trebuie sa ma ia tatal meu in spatiu pentru a-mi face buletinul pe adresa imobilului in cauza? Chiar nu pot sa inteleg acest sistem....