Eu si fratele meu avem certificat de mostenitor cu partaj succesoral. Conform acestuia, el detine un apartament mostenit, pentru care eu am drept de uzufruct viager. In partaj scrie clar ca fratele meu primeste nuda proprietate asupra acestui imobil. Tot aici scrie ca suntem in indiviziune, dar pentru alt apartament!!!
Fratele meu vrea sa-si schimbe buletinul care expira. Adresa din buletin este cea a apartamentului in discutie, pentru ca acolo a locuit si inainte de decesul tatalui nostru, de la care l-a mostenit.
In afara de certificatul de mostenitor unde scrie clar ca detine nuda proprietate asupra imobilului in care locuieste, ca document doveditor al adresei de domiciliu pentru schimbarea buletinului, mai este necesar si acordul meu? Pe internet am gasit ca acest acord este necesar NUMAI cand este vorba de un imobil in indiviziune, ceea ce aici nu este cazul.
Este acesta suficient si in alte cazuri? De exemplu, fratele meu a intampinat greutati si la plata curentului, la alte plati nu, tot pentru ca eu am uzufruct viager.
da, va puteti exprima acordul (daca nu va puteti deplasa la politie cu fratele pt a-si face buletin) in fata unui notar si hartia o puteti trimite prin posta.
Eu si fratele meu locuim in orase aflate la o distanta apreciabila, 9 ore cu trenul. Ce este mai indicat: acordul meu sau procura? Ce diferenta este intre acestea, inclusiv urmarile pe care le au. Deci eu nu vreau sa renunt la uzufructul viager. Maine vreau sa merg la notar, dar vreau sa fiu in tema.