avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Implicatiile uzufructului viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Implicatiile uzufructului viager

Eu si fratele meu avem certificat de mostenitor cu partaj succesoral. Conform acestuia, el detine un apartament mostenit, pentru care eu am drept de uzufruct viager. In partaj scrie clar ca fratele meu primeste nuda proprietate asupra acestui imobil. Tot aici scrie ca suntem in indiviziune, dar pentru alt apartament!!!

Fratele meu vrea sa-si schimbe buletinul care expira. Adresa din buletin este cea a apartamentului in discutie, pentru ca acolo a locuit si inainte de decesul tatalui nostru, de la care l-a mostenit.

In afara de certificatul de mostenitor unde scrie clar ca detine nuda proprietate asupra imobilului in care locuieste, ca document doveditor al adresei de domiciliu pentru schimbarea buletinului, mai este necesar si acordul meu? Pe internet am gasit ca acest acord este necesar NUMAI cand este vorba de un imobil in indiviziune, ceea ce aici nu este cazul.

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:11, 26 Februarie 2013
este nevoie si de acordul uzufructuarului
gi_jane2 a scris:

este nevoie si de acordul uzufructuarului


Acest acord se face la notar?

Este acesta suficient si in alte cazuri? De exemplu, fratele meu a intampinat greutati si la plata curentului, la alte plati nu, tot pentru ca eu am uzufruct viager.
Ca sa preintampinati posibilele greutati,puteti incheia procura de reprezentare a dvs in favoarea fratelui
da, va puteti exprima acordul (daca nu va puteti deplasa la politie cu fratele pt a-si face buletin) in fata unui notar si hartia o puteti trimite prin posta.
Eu si fratele meu locuim in orase aflate la o distanta apreciabila, 9 ore cu trenul. Ce este mai indicat: acordul meu sau procura? Ce diferenta este intre acestea, inclusiv urmarile pe care le au. Deci eu nu vreau sa renunt la uzufructul viager. Maine vreau sa merg la notar, dar vreau sa fiu in tema.

Alte discuții în legătură

Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare cu partaj si contract de intretinere alexa35ro alexa35ro In urma decesului mamei, tatal si fratele meu doreau ca eu sa nu am parte la succesiune. Intr-un final sotia fratelui angajata la un notariat a ticluit un ... (vezi toată discuția)
Vanzare masa succesorala? Al3xx3 Al3xx3 Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un ... (vezi toată discuția)