avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate liliana1979

Activitate liliana1979

Da am inteles ce mi-ati scris,problema e ca eu nu am facut nimic in unitate nici un furt adica nici o abatere de cand lucrez de 15ani.Si inca ceva eu pot lua somaj daca am un proces de litigiu cu seful meu?sau pot sa ma angajez in alta parte?

Ma numesc Mucterem Liliana din Galati,si sunt salariata la [EDITAT-incalca pct. 2.11 din Regulament], Galati de 15 ani.Am primit un preaviz de inchiderea contractului de munca pe 1 Decembrie cu decizia nr 36,prin hotararea consiliului de administratie. Imi inceteaza raporturile de munca cu hotararea nr 2 din 13.04.2010 privind obligatia membriilor cooperatori. Hotararea nr.2 a adunarii generale ordinare care va fi abia pe 4.04.2012,completata cu articolul 44 litera d din clauzele generale ale societatii. Lucrez de atatia ani in aceasta societate si nu mi se platesc asigurarile de sanatate,somaj si pensie. Mi se opresc toate cheltuielile unitatii,platesc impozit pe cladiri,dar nu mi se opresc somajul si sanatatea ptr ca nu-mi mai ramine nimica din realizari.Ne aduce stat de plata lunar de la societatea unde lucrez,nu poarta nici o stampila,semnaturi si nici o factura a utilitatilor platite de mine. Am fost chemata de Domnul presedinte,el era plecat si am vb cu doamna inspector de la noi dela birou si mi sa sugerat ca ar fi mai bine sa a-mi dau eu demisia. Cand am refuzat mi s-a impus un plafon de realizari mai mare cu care nu am fost de acord. Am refuzat sa semnez aceasta impunere a societatii si acum sunt concediata ptr ca nu am realizat acest plafon, mi se refuza dreptul la somaj ptr ca nu mi-a fost platit. In anul 1995 m-am inbolnavit grav, am stat in concediu medical 6luni aveam suta la suta care nu mi s-a platit de catre societatea la care lucrez [EDITAT- incalca pct. 2.11 din Regulament] pe motivul ca nu avem asigurari ptr suta la suta, ci doar la banii pe care ii luam dupa ce ni se opresc toate cheltuielile, facandu-se o cota din ultimele 6 luni. De fiecare data daca avem concediu de suta la suta sa ne plateasca ne pune sa facem o declaratie in care sa scrim ca nu ne-am inbolnavit in unitate tocmai ptr a nu-mi fi platit concediu. Mi sau eliberat adeverinte mereu precum platesc sanatatea, le vizez la casa de sanatate,merg mereu la doctor iar acum cand am cerut o adeverinta ptr medicul de familie imi spune ca in ultimele 6 luni nu am mai platit sanatatea. Intrebandu-l pe medicul meu de familie acesta mi-a spus ca lui ai apare platit la zi sanatatea la Bucuresti. Am mers si am scos un stagiu de la casa pensii si somaj de cand sunt angajata si pana in prezent, unde nu apar cu somaj si asigurari platite.si inca ceva eu in cartea de munca am trecuti anii de cand m-am angajat cu 2 ani minus si nu stiu de ce.Cum poate sa-mi elibereze adeverinta daca domnul presedinte nu-mi plateste asigurarile?Spuneti-mi Dumneavoastra Domnule Avocat al poporului dupa 15 ani muncind cu greu, in frig nu am dreptul la somaj? Pot fi concediata doar cu hotararile adunarii generale a societatii mestesugaresti care abia se intruneste in aprilie 2013, decizia de incetare a raporturilor de munca mi-a fost trimisa dupa intrunirea consiliului de administratie a societatii. Pe data de 1 decembrie 2012 nu s-a lucrat,iar colegele mele impreuna cu presedintele au intrat in unitatea unde lucram si ne-au spat in fata lor dulapurile si ne-au luat toate sculele ce imi apartineau. Pe data de 3 decembrie am gasit sparte dulapurile si goale. Multumesc anticipat, Mucterem Liliana.
Sa stiti ca am depus o cerere de dare in judecata a Presedintelui nostru, dar dupa cate vad are bani si mi se pare ca se musamalizeaza tot.
Va mutumesc inca o data si ast si eu un raspuns de la dumneavoastra