avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela Bacila

Activitate Daniela Bacila

O, inteleg din interventiile dvs ca aici doar suntem pe post de biblioteca ambulanta? E a nu stiu cata interventie in care privim diferit functie de experienta personala.

Eu am avut masura de la ITM in aceasta privinta si am rezolvat cum am scris mai sus.
Imi pare rau daca nu va satisfac raspunsurile mele dar pana legile o sa cuprinda tot ce doriti dvs viata bate filmul :)
Deocamdata ITM-ul aplica legea in prima instanta si nu am degand sa ies din cerintele lor si chiar nu ma intereseaza decat felul in care aplica ei legea.

Incerc sa ajut niste oameni si sa nu sa interpretez eu legile doar teoretic iar daca imi citit trunchiat interventiile nu am ce face.
Am sesizat si modalitati diferite de aplicarea a legii in diferite judete asa ca poate in alte orase sunt cerinte diferite dar in Bucuresti asta este experienta mea.
Firmele nu sunt foarte bucuroase sa aplice aceste cerinte dar in acest moment, la cum merge economia, nici nu le condamn.
Răspuns la discuția Analize medicale
Examenul medical periodic se efectueaza obligatoriu tuturor lucratorilor, conform art. 20 din HG 355/2007 , cu modificarile si completarile ulterioare.

Frecventa examenului medical periodic este stabilita prin fisele intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 1 si poate fi modificata numai la propunerea medicului specialist de medicina muncii cu informarea angajatorului (art. 21 din HG 355/2007 , cu modificarile si completarile ulterioare).
Conform art. 37 din acelasi act normativ, dosarul medical si fisa de expunere la riscuri profesionale se pastreaza la structura de medicina muncii unde s-au efectuat examenele medicale de angajare si examenul medical periodic.
Răspuns la discuția Analize medicale
Medicul de medicina muncii stabiileste periodicitatea daca vorbim de un angajat deci iar nu inteleg intrebarea pusa la SSM.
Nu scrie nici ca poate sa fie facuta in baza instructiunilor.
In lege spune "a) să ia măsurile necesare pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor, adaptate naturii activităţilor şi mărimii întreprinderii şi/sau unităţii, ţinând seama de alte persoane prezente;

(3) Numarul lucratorilor mentionati la alin. (2), instruirea lor si echipamentul pus la dispozitia acestora trebuie sa fie adecvate marimii si/sau riscurilor specifice intreprinderii si/sau unitatii.
"

. Bineinteles ca asta va decide in final inspectorul ITM printr-o masura sau nu.

La mine s-au rezolvat asa
Proces verbal instruire acordare prim ajutor de catre medicul de medicina muncii

- INSTRUCTIUNI ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR

- Plan pericol Grav si Iminent
Daca aceste aspecte au fost mentionate, si era traseul de deplasare normal, atunci este accident de traseu cu tot ce decurge de aici.

Dpv al circulatiei rutiere, si nu al SSM, un sofer are obligatia sa aiba o declaratie a oricui se urca in masina, cum ca se urca pe proprie raspundere. In caz ca nu are o asemenea declaratie soferul este responsabil pentru ce se intampla cu cel din masina lui.
Răspuns la discuția Analize medicale
Daca este sa fim foarte exacti examenul medical la angajare este valabil doar atunci si se face la cererea angajatorului.
Examenele medicale periodice dupa parerea mea sunt o alta discutie.
Răspuns la discuția CMI (cabinet medical individual)
Tot ce spune inspectorSSM este just doar doresc sa completez ca veti indeplini prevederile legale doar pentru angajatii cu contract de munca adica doar pentru asistenta. Am facut completarea doar pentru SSM la PSI sunt alte abordari.
Din punctul meu de vedere exista o vina a firmei prin faptul ca nu apare traseul de deplasare pentru TOTI cei 5 angajati. Daca traseul era cel mentionat in fisele de instructaj firma era exonerata si se trata in final ca un accident de circulatie iar in acel caz, daca nu exista o fise cu semnaturile tuturor celor care au urcat in masina, ca se urca pe proprie raspundere in masina, totul cade in capul soferului.
Nefiind traseul specificat, vina se imparte. Faptul ca evenimentul a fost declarat accident de traseu mi se pare cam mult dar este discutabil.
Traseul de deplasare trebuie sa fie mereu acelasi si deci , daca angajatul se abate de la el, nu se mai afla pe traseul de deplasare. Obtineti declaratii ca deplasarea (nu este)/este zilnic pe acest traseu in aceasta formula si mai obtineti si expertiza tehnic a vehiculului, cu toate inspectiile la zi.

Cititi cu atentie acest paragraf
a) accident survenit in timpul si pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la domiciliu si invers si care a antrenat vatamarea sau decesul;
Tot ce stiu, ca numar de persoane desemnate cu primul ajutor este ca ele sa aiba un curs. Cum in lege nu este stipulat clar unde sa fie facut cursul, acest curs se poate face si de catre medicul de medicina a muncii. Tot in legea 319 nu se spune nimic decat ca art. 10 este prevazuta obligatia angajatorului de a desemna lucratori responsabili cu acordarea primului ajutor, prevenirea si stingerea incendiilor si evacuarea lucratorilor.

Eu va recomand sa fie cate o persoana la fiecare locatie, instruita de catre medicul de med muncii.