avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate menoin

Activitate menoin

Un dosar privind contestarea deciziei de concediere a fost solutionat in favoarea salariatului la fond. Firma respectiva a facut recurs, iar in faza de apel salariatul a recuzat completul de judecata, pentru motivul ca firma a depus acte neconforme cu realitatea si nu a fost acordat un termen pentru refacerea actelor depuse, ASA CUM A PROCEDAT LA UN DOSAR IDENTIC, cu doua saptamani inainte. Cererea de recuzare a fost respinsa cu formula "Respinge cererea de recuzare ca neîntemeiată. Cu recurs în 5 zile de la comunicarea deciziei asupra apelului."

Intrebarea este legata de momentul recursului in faza de apel. Va mai exista un termen de judecata sau se va da direct o solutie la apel fara sa mai fiu citat, iar apoi voi putea face recurs la Inalta Curte doar pe cazul recuzarii?
In cazul unui proces de concediere colectiva au avut loc mai multe abuzuri in servicu in raport de Codul Muncii? Daca la tribunal sau la curtea de apel este desfiintata decizia de concediere, cum ramane cu cei care faptuiesc abuzuri in serviciu sau alte infractiuni cuprinse in Codul Penal. Care este instanta/parchetul competent in cazurile privind abuzul în serviciu, raportat la Codul Muncii?

Prima semnatura de pe nota de lichidare este cea a sefului structurii de unde pleci.
El semneaza si pentru certificarea faptului ca nu ai adus vreun prejudiciu locului de munca respectiv.

Problema pentru care solicit nota de lichidare este insa alta. Dupa procesul de la fond, angajatorul nu vrea sa faca reintegrarea pe ultimul meu loc de munca, cel care apare in nota de lichidare, desi acesta nu s-a desfintat. X-(
freeelis a scris:


Cererea la care va referiti cred ca o aveti si dvs , daca ati trimis-o pe mail.

Baza legala ar fi : art.254 C.mun.coroborat cu art.1516 C.civ.



Asa este. Am nota de lichidare (copie xerox) si cererea trimisa pe mail, dar NU SUNT CERTIFICATE.

Problema PRINCIPALA este la fisa postului. Pentru o perioada nu am avut fisa de post. Doresc sa am un document in care angajatorul sa recunoasca ca nu s-a intocmit fisa postului de pe care am fost concediat, prin concediere colectiva.

Au facut o evaluare pentru prioritatatea la concediere fara tina cont de fisa postului. Pur si simplu am fost evaluat de o comisie care nu avea legatura cu activitatea mea din ultimele 12 luni.

Documentele solicitate in copie certificate sunt necesare in instanta.
Cele trei documente solicitate in copie certificata sunt: 1. fisa postului, 2. nota de lichidare, 3. cererea trimisa compartimentului de selectie pe mail pentru participarea la o selectie organizata in institutia respectiva.

Care este articolul in baza caruia pot actiona angajatorul in justitie? Multumesc!
Ce se intampla cand dupa 30 de zile calendaristice de la cererea inregistrata angajatorul refuza sa elibereze documente certificate din dosarul salariatului? X-(

"Totodata, se instituie obligativitatea angajatorului ca, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul sa elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul de personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care sa cuprinda inscrierile referitoare la persoana angajatului si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de catre acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie/ profesie si in specialitate in termen de cel mult 15 zile calendaristice de la data inregistrarii solicitarii angajatului.

Documentele eliberate de catre angajator angajatului trebuie sa fie in regim de copie certificata conforma cu exemplarul aflat in dosar, cu data, semnatura si stampila angajatorului, certificare ce se impune a fi facuta de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de catre persoana imputernicita de catre angajator pentru a acorda viza de conformitate cu originalul."
intr-o institutie publica conducerea a hotarat pe motive economice sa nu mai indexeze, actualizeze salariile cu indicele de inflatie comunicat de INS. mai mult a hotarat, initiat si realizat o concediere colectiva, iar peste 600 de salatiati au fost concediati. sindicatele din institutie au initiat mai multe procese pentru plata drepturilor salariale restante (indexarea) din perioada 2008-2012, dar in aceste procese nu au fost cuprinsi toti salariatii. acum o parte din procese au solutii definitive, iar altele in altele s-a facut deja executarea silita. circa 500 de salariati au primit 22 milioane lei (circa 8000 euro in medie de caciula).

intrebarea este daca cei care nu au fost cuprinsi in procesele pentru indexare, actualizare mai au posibilitatea de a recupera drepturile banesti restante, mai ales ca si pentru perioada 2012-2016 sunt indicii ca indexarea nu s-a realizat corect. arat ca mai exista un numar de peste 1300 de salariati care au hotarari definitive si negociaza cu cei din conducerea institutiei recuperarea drepturilor banesti restante (indexarea salariilor) pentru perioada 2008-2012.

in concluzie 500 de salariatii au primit extrem de rapid indexarea salariilor, circa 1300 de salariatii, care au deja hotararii definitive dar vor vedea banii probabil esalonat pe 5-6 ani. ce sanse mai au salariatii care nu au fost cuprinsi in procesele pentru indexare. X-(
Răspuns la discuția termen repunere pe rol
Si care este termenul dupa care apare perimarea litigiului ?
care este termenul pentru repenune pe rol pentru un dosar suspendat conform art 413 (1) 1?

Art. 413

Suspendarea facultativă

(1) Instanţa poate suspenda judecata:

1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;


Arat ca in dosarul care a fost cauza suspendarii a fost data o solutie definitiva.
un avocat care a incheiat un contract cu o institutie publica poate cere in instanta ca partea reclamanta sa nu vada contractul in totalitate pe motiv ca este confidential?

cum poate fi verificata legalitatea acestui contract?