avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen repunere pe rol

care este termenul pentru repenune pe rol pentru un dosar suspendat conform art 413 (1) 1?

Art. 413

Suspendarea facultativă

(1) Instanţa poate suspenda judecata:

1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;


Arat ca in dosarul care a fost cauza suspendarii a fost data o solutie definitiva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 2 Februarie 2016
In acest caz, suspendarea va dura până când hotărârea pronunţată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă.

In speta, dosarul suspendat trebuie repus pe rol. Redeschiderea procesului avand loc prin cererea formulată de partea interesată, in opinia mea.

De asemenea, prelungirea duratei suspendării, după dispariţia cauzei care a determinat-o, poate conduce la perimare litigiului.
Si care este termenul dupa care apare perimarea litigiului ?
6 luni de zile de la ultimul act de procedură îndeplinit de părţi sau de instanţă.

Cursul perimării este suspendat cât timp durează suspendarea judecăţii, pronunţată de instanţă în cazurile prevăzute la art. 413 C.proc.civ. , precum şi în alte cazuri stabilite de lege, dacă suspendarea nu este cauzată de lipsa de stăruinţă a părţilor în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)
Perimare wap54 wap54 Am un dosar in recurs la un tribunal. Subiectul este anulare act, la judecatorie mi s-a dat o hotarare nefavorabila mie, pentent in anularea asa zisului act si ... (vezi toată discuția)
Termen ada48 ada48 Buna ziua. Care este termenul in care un dosar suspendat potrivit art.244, alin.1, pct.1, poate fi repus pe rol, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a ... (vezi toată discuția)