avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Activitate yme

Activitate yme

Buna ziua,

In calitate de PJ am achizitionat de la PF cu contract V-C un imobil in valoare totala de 200.000 lei . Acesta este compus din teren si cladire . ( nu este specificat in contract cat reprezinta terenul si cat reprezinta cladirea ) Cladirea nu prezenta interes , am demolat-o . Ce inregistrari se fac in contabilitate ? multumesc
Răspuns la discuția TVA la servicii
Bine , bine , dar eu ii platesc lui 285,6 in loc de 240 cat plateam anterior .Multumesc,
Discuție TVA la servicii
Buna ziua,

Un partener al carui servciu costa 240 lei ,a devenit platitor de tva . Este normal sa mi factureze 240+ tva ,? in felul acesta imi suplimenteaza costul cu srviciul respectiv cu 19 % .
Buna ,

Doresc sa angajez un absolvent , ca sa primesc repartizare pe el este necesar sa fie inregistrat ca si persoana in cautarea unui loc de munca ? sau nu este necesara repartizarea ? mentionez ca intentionez sa inchei o conventie cu AJOFM pentru subventionarea acestui loc de munca ,

multumesc
Bună seara,
În calitate de dealer auto , am plătit de a lungul timpului în factura de la leasing sub diferite forme si denumiri , taxa auto pentru mașini în leasing pe care le utilizăm de drive test sau curtoazie, .Dupa terminarea leasing ului am vândut masinile fără să le mai înmatriculam.Avem dreptul sa ni se restituie aceasta taxa ?
pe facutura scrie : 'Scutit de TVA ca tranzacție triunghiulară. Taxare inversă, articolul 141 și articolul 197 al Directivei TVA 2006/112/CE. Se referă la bunurile utilizate."
Pe factura externa nu se mentioneaza TVA , nici regim normal , nici taxare inversa
Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica sau juridica din Romania factura se intocmeste cu sau fara TVA? Ce trebuie sa contina factura? Cum se stabileste TVA la revanzare?
Buna ziua ,

Am introdus la executare la un BEJ un BO refuzat de banca firmei debitoare .Intre timp firma a intrat in insolventa .Timp de 3 luni nu am primit nici un raspuns de la BEJ , pe motiv de vacanta . Când in sfarsit am luat legatura cu acestia mi s-a comunicat ca firma debitoare este in insolventa , sa ma adresez administratorului judiciar . Acesta mi-a comunicat ca este tarziu sa ma mai inscriu la masa credala .
Oare cum reusesc eu sa mai recuperez banii ? Totusi as dori sa stiu cine se face responsabil de aceste intarzieri .

Multumesc
Buna ziua,

Sunt PJ si am chizitionat o masina de la PF .Revand aceasta masina carte o alta PF.
intrebare : fatura de vazare contine tva la toata suma facturata sau doar la marja de profit ?

Multumesc,