Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
eu raman la parerea mea ..........:)
esti sigura ? :)
carmen0602 a scris:
Am "furat" o grila de pe grup de pe Fb , unde lumea se cearta care e varianta corecta la aceasta grila compusa de o domnisoara.
OMORUL este CALIFICAT atunci cand:
a) este savarsit asupra sotului:
b) este savarsit asupra unui membru de familie;
c) este savarsit asupra unui copil de 4 ani.
a ,b ,
c , eu nu prea cred ca este...:)
Am "furat" o grila de pe grup de pe Fb , unde lumea se cearta care e varianta corecta la aceasta grila compusa de o domnisoara.
OMORUL este CALIFICAT atunci cand:
a) este savarsit asupra sotului:
b) este savarsit asupra unui membru de familie;
c) este savarsit asupra unui copil de 4 ani.
crissea a scris:
olivia_pope a scris:
avecon, cum se solutioneaza exemplu care l-am dat eu ?????
care ar fi impedimentul sa nu se anuleze? lasam la o parte modul de executare, ca pana la majorat respecta obligatiile prev de art 103 si dupa majorat art 86.
chiar nu e polemica gratuita.
alte pareri?
impedimentul ar fi ca vorbim de o analogie in defavoarea inculpatului, contrara prevederilor art 7 din Conventia Europeana.
pe de alta parte, ma uit crucis la solutia INM si-mi pare un vis urat....ei ce temei au??????
temeiul INM-ului ar fi art. 480 Cpp raportat la 447 Cpp si anularea unei hotarari pentru a face aplicarea unui concurs nu este o analogie in defavoarea inculpatului, ci chiar in favoarea lui.
Avecon a scris:
olivia_pope a scris:
avecon, cum se solutioneaza exemplu care l-am dat eu ?????
care ar fi impedimentul sa nu se anuleze? lasam la o parte modul de executare, ca pana la majorat respecta obligatiile prev de art 103 si dupa majorat art 86.
chiar nu e polemica gratuita.
alte pareri?
sa inteleg ca sunt exclus de la dialog?:(
avertismentul cu polemica era pentru mesajul meu, eu nu fac polemica gratuita , era o idee
referitor la speta: e simplu , nu sunt legiuitor
cine sustine ca daca se folosesc majuscule si multiple semne de intrebare, argumentele se vor fi dovedit mai puternice? retoric , nu astept raspuns
catalin , nu stiu daca va referiti la mine , imi doresc sa nu, nu e enclava mea, nu am nimic de demonstrat; de invatat, da , cu siguranta, si de la colegii forumisti cu placere si bucurie
Tocmai d asta nu am nominalizat.Daca ganditi asa,e un lucru bun.
ufff cum au crescut temperaturile si virtual....sar cuvintele ca gradele in termometru, si cu ce amplitudine :))) Asta sa fie efectul domnului Udroiu? :)))))
Pentru cine doreste sa-mi dea o opinie, am o intrebare scoasa dintr-o grila a dlui Streteanu: in ce fel se pot aplica dispozitii mai favorabile din legi diferite in cazul infractiunii continuate?
Grila e asa:
Este posibila aplicarea unor dispozitii mai favorabile din legi diferite in urmatoarele situatii:
a. concursul de infractiuni
b. infractiunea continuata
c. incadrarea juridica a faptei potrivit unei legi si retinerea circumstantelor atenuante conf altei legi
d. retinerea unei circumstante atenuante conf unei legi si atribuirea efectelor acesteia potrivit unei alte legi