avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate hmonybg

Activitate hmonybg

Răspuns la discuția Infiintare PFA
in cazul acesta trebuie sa fac si acord de functionare la sediul social, autorizatii, platesc impozit separat ...? Cum ma afecteaza? Multumesc.
Discuție Infiintare PFA
Buna ziua,
Ma intereseaza sa deschid un PFA pe cod CAEN 631 (Activități ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activități conexe) si voi lucra in special de acasa (sediul social) online prin internet de pe laptop/telefon/tableta. Avand in vedere ca aceasta activitate nu implica intalniri cu clientul la sediul social si nu voi deconta cheltuieli cu utilitatile, si ca nu e necesar sa ma deplasez la sediul clientului (activitatea se poate desfasura prin intermediul internetului de oriunde) se considera ca efectuez activitate economica/profesionala la sediu social? As evita sa fac activitate la sediu social (impozit marit, acord de functionare, autorizatii ...), dar in acelasi timp nu m-as duce pana la client cand as putea interveni online de acasa (sau de oriunde altundeva). Este vreo reglementare in acest domeniu al "On-line"-ului? Cine ar putea sa-mi dea detalii suplimentare? ONRC solicita completarea Formularului [ link extern ] .
Discuție Inchidere firma
Buna ziua,

Am o firma fara activitate, din 2005, pe zero din 2007, cu sediu social (comodat pe perioada nedeterminata) si datele mele de pe buletin nu mai corespund cu cele stiplulate in actele firmei, si as vrea s-o inchid. Cum as putea sa beneficiez de inchiderea firmei din oficiu din partea registrului comertului invocand faptul ca sediul social nu mai e valabil la adresa respectiva, chiar daca contractul de comodat a fost facut pe perioada nelimitata, sau orice alte invocari ca s-o inchida din oficiu? Se poate inchide daca nu mai prezint la timp situatiile financiare sau alte acte obligatorii?

Cum as putea s-o inchid fara a trece prin procedura de dizolvare si radiere? Sunt asociat unic, firma nu are datorii si nici patrimoniu.
Răspuns la discuția Plata impozit si taxe PFA
Ce taxe mai trebuie platite de catre un PFA? Exista o taxa de salubritate care trebuie platita chiar daca desfasor activitatea la mine in apatament, servicii IT (doar online)?
Răspuns la discuția Plata impozit si taxe PFA
e corect calculul pe care il fac?

venituri: 150 ron/luna
cheltuieli: 0

venituri - cheltuieli = 150 ron

impozit 16%: 24 ron
sanatate 5,5% (din salariu de bază minim brut pe ţară 750 ron): 41,25 ron

profit: 150 - 24 - 41,25 = 84,75 ron / luna

multumesc.

Răspuns la discuția Plata impozit si taxe PFA
G David a scris:

Daca sunteti si salariat, ca PFA in 2013 datorati 16% impozit pe venit si 5,5% contributie sanatate din venitul net (venituri-cheltuieli).


eu o sa am pentru inceput un venit de 150 ron/luna. Contributia la sanatate are o valoare minima, sau e 5,5% din venitul net efectiv?

si inca o intrebare: pentru un venit de 150 ron/luna se merita sa fac un pfa? exista taxe care o sa ma faca sa scot bani din buzunarul personal?

multumesc.
Răspuns la discuția Plata impozit si taxe PFA
si am mai auzit si de un impozit forfetar din februarie 2013. se aplica si la pfa-uri? depinde se domeniul de activitate?
Răspuns la discuția Plata impozit si taxe PFA
multumesc.

si CAS doar daca se depaseste suma de 8468?

ce formulare trebuie completate si la ce interval de timp?

multulmesc de promptitudine.
Răspuns la discuția Plata impozit si taxe PFA
G David a scris:

Ca titular de PFA se plateste impozit pe venit 16% si contributie sanatate 5,5% din venitul net sau norma de venit.
Contribuabilii care realizeaza venituri mai mari de 8468 lei/an au obligatia platii CAS pentru pensie in cota de 31,3%, venitul minim pentru asigurare este de 708/741 lei/luna, iar contributia minima este de 232 lei/luna.


eu sunt angajat cu norma intreaga si vreau sa-mi deschid pfa, ce taxe trebuie sa platesc?
mai sunt valabile taxele de mai sus acum in martie 2013?

multumesc