avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate nichi22

Activitate nichi22

Da, va multumesc, am sa mai incerc gasirea unei solutii din nou si cu executorul pentru ca nu vreau nici sa risc executarea locuintei pentru atat, insa daca conditiile nu vor fi favorabile, pentru ca si pe necunoasterea legilor mizeaza acesti domni, la fel cum eu sunt un super expert in domeniul meu, numai de refuz ma pot lovi, las deschis subiectul pentru a putea trage concluziile de final.
Oricum pe mine nu ma intereseaza in acest moment decit ce vor face executorii judecatoresti, ca de spus clar nu zic in cazul plecarii mele si nici nu vreau sa fug de responsabilitati, nici nu vreau sa creez altora neplaceri, iar intoarcerea la vechiul loc de munca mai greu , odata plecat plecat ramai, deci nu ma gandesc sa ma intorc sa lucrez din nou pe un venit mic care sa ma duca din nou intr-o situatie similara. Nu ca afara curge lapte si miere, dar lectia e invatata cu varf si indesat.
Creanta initiala era de 4800 cu titlu de restante si 4000 cu titlu de penalizari.
s-a acceptat in parte de tribunal pentru 4800 la care s-au adaugat in jur de 700 executorul etc deci 5400. prin poprire am achidat 2200 si direct la asociatie 4000 in decurs de un an.
In acest timp la executor mai sunt 3200 iar la asociatie 6300 plus 12000 ron penalitati deci penalitatile cresc ca Fat Frumos ... de aici si aceste discutii pe acest forum.
Iar angajamentele de plata sunt de obicei facute sau aprobate in anumite conditii. Am incercat aceasta solutie si direct cu asociatia si calculele facute de ei nu ma ajuta pe mine deloc asa ca intelegere nu este. si poprire si rate si facturi la zi si angajamente extrem de grele solicitate nu am o alta solutie, de aceea gasisem o astfel de varianta si incerc sa o iau in calcul.
In plus in urma discutiei cu Executorul judecatoresc, pe ce baza sa opreasca executarea silita si nu vrea sa auda de alte solutii ma gandesc si eu cum vor proceda.
In continuare asociatia emite somatii de plata si amenintari ca ma vor da din nou in judecata, lucru care in situatia unei noi executari silite va injumatati suma poprita etc.
Cu un copil in varsta de 6 ani cu parapareza spastica, sotia cu indemnizatie de ingrijire a copilului de 450 ron si venitul meu lunar ceva peste 8oo ron va puteti inchipui ce viata frumoasa este.
Imi pare rau ca nu a-ti urmarit in totalitate subiectul si discutia. Creanta respectiva este de fapt acceptata in parte adica nu m-au dat in judecata doar pentru atat, suma initiala era mult mai mare si capatul de plingere a fost acceptat pentru jumatate din suma, iar prin poprire eu nu am facut decit sa achit decit o mica parte, incercind totodata sa fac fata facturilor emise de asociatie, prin plata la zi , achitarea si din restante si penalitati, alte facturi de intretinere, energie electrica, etc si alte doua credite la banci.
Rezultatul nu este decit baterea pasului pe loc.
Prin urmare singura solutie este gasirea unui client ptr vanzarea bunului imobil cu un precontract sau avans pentru achitarea datoriilor, alte venituri neavand si odata cu vanzarea bineinteles sub cerul liber sau in chirie aici nu se poate pune problema sa pot ramane, rezolvarea cit mai grabnica a problemei cu executarea silita si pornirea la un nou drum.
Sub amenintarea unei noi dari in judecata ptr aceeiasi problema si taierea de la radacina a raului, nevoia de un start pe zero asteptarea rezolvarii treptate nu imi ofera in continuare decit stres, griji si alte probleme.
Daca mai are cineva idei sau sfaturi in legatura cu acest subiect multumesc anticipat.
Cu toate ca nu sunt pesimist tratez problema cu mult realism si pe cai cit se poate de cinstite si legale.
In acest caz, prin suspendarea contractului de munca si plecarea in strainatate, angajatorul va plati in continuare poprirea, eu urmand sa ii trimit suma pe care o achita lunar, sa virez si catre executor pana la achitarea integrala. Asteptarea oricum nu face decit sa prelungeasca boala, ma handesc la faptul ca datorii mai am, acea suma initaala fiind in parte, in concluzie ma pot trezi dat din nou in judecata pentru alte sume aferente altei perioade, cheltuieli de judecata, de executare ... in loc sa le pot achita la asociatie.
Practic prin achitarea diferentei initiale de 3200 intentionez sa sting executarea silita, gasirea unui client cu avans, achitarea sumei restante la intretinere, vanzarea locuintei si plecarea in strainatate pentru un start zero.
Din pacate plecarea ar fi urgenta avand asigurat totul si rezolvarea in termen rezonabil a problemelor si din nou din pacate nu dispun de suma necesara achitarii catre executor, in concluzie sfatul dvs de a avea rabdare se aplica de minune fara vreo finalitate fructuoasa ptr mine insa poate gasesc totusi intelegere si incredere in angajator ca ii voi trimite lunar cit mai repede suma executata .
Ma gandesc ca nu cumva executorul sa ii blocheze conturile si cum se indreapta el spre mine in vederea executarii silite. Ptr ca si in cazul suspendarii executarii silite nu prea sunt multe solutii.