avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita prin poprire pe venituri
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita prin poprire pe venituri

Sunt in procedura de executare silita prin poprire pe venituri pentru restante si penalizari la plata intretinerii de un an de zile pentru suma de 5440 ron, din care prin poprire s-au achitat 2200 ron.
Pentru a achita diferenta mai repede, ma gandesc sa imi dau demisia de la locul de munca si sa plec sa muncesc afara. Bineinteles fara a crea probleme actualului angajator si depunerea la Executor direct a unor sume lunar mai mari decit prin plata prin poprire.
Care ar fi efectele depunerii demisiei ori efectiv dispar prin deces ce se intampla cu executarea silita, mi se scoate casa la licitatie si familia ramane in strada, i se blocheaza conturile angajatorului chiar daca prin demisie si decizia de incetare a contractului de munca reiese faptul ca angajatorul nu mai are nici o obligatie?
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
nichi22, utilizator
Cel mai recent răspuns: nichi22 , utilizator 21:43, 17 Martie 2013
Fiti optimist,lucrurile se vor rezolva,daca aveti posibilitatea de a munci undeva in strainatate, nu va dati demisia de la actualul loc de munca,solicitati concediu fara salariu.
Angajatorul nu mai are de unde va retine sume de bani,pentru ca veti avea contractul de munca doar suspendat.Mergeti si munciti undeva unde va veti face rost de suma necesara,achitati obligatia,apoi reveniti la locul actual de munca.Succes, si sa aveti incredere in cel de sus , ca daca avem inima deschisa, solutiile vor veni.Cere si ti se va da!
Fiti optimist!
Nu este niciodata o solutie sa disperam, viata e averea suprema la om.:flowersblue:
Multumesc de sfat, pe mine in acest caz ma intereseaza atunci cum va decurge executarea silita, prin depunerea la executor a actului de suspendare a contractului de munca, ce face in continuare executorul
Se poate trage si concluzia ca eu doresc sa ma sustrag executarii si care pot fi repercursiunile.
Ma gandesc ca nu cumva executorul sa ii blocheze conturile si cum se indreapta el spre mine in vederea executarii silite. Ptr ca si in cazul suspendarii executarii silite nu prea sunt multe solutii.
Daca se va inainta spre retinere executorului judecatoresc,angajatorul va fi obligat sa va retina din net doar pana la 1/3 , angajatorul devine tert poprit, el este obligat sa faca retinerea si virarea sumei catre executor,sanctiunea aplicabila fiind amenda de la 500 la 10.000 lei RON pentru persoanele juridice. Mai mult, potrivit art. 145 alin. (13) din Codul de procedura fiscala, in cazul nerespectarii obligatiilor ce revin tertului poprit organul fiscal are posibilitatea raspunderii solidare a tertului poprit cu debitorul, in limita sumelor sustrase de la executarea silita prin poprire.Dar doar pana la 1/3 din salariu, nu va va retine tot.Inca odata va spun sa aveti rabdare si lucrurile se vor rezolva.Succes!
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Carmen Jurubita, Contabil
In acest caz, prin suspendarea contractului de munca si plecarea in strainatate, angajatorul va plati in continuare poprirea, eu urmand sa ii trimit suma pe care o achita lunar, sa virez si catre executor pana la achitarea integrala. Asteptarea oricum nu face decit sa prelungeasca boala, ma handesc la faptul ca datorii mai am, acea suma initaala fiind in parte, in concluzie ma pot trezi dat din nou in judecata pentru alte sume aferente altei perioade, cheltuieli de judecata, de executare ... in loc sa le pot achita la asociatie.
Practic prin achitarea diferentei initiale de 3200 intentionez sa sting executarea silita, gasirea unui client cu avans, achitarea sumei restante la intretinere, vanzarea locuintei si plecarea in strainatate pentru un start zero.
Din pacate plecarea ar fi urgenta avand asigurat totul si rezolvarea in termen rezonabil a problemelor si din nou din pacate nu dispun de suma necesara achitarii catre executor, in concluzie sfatul dvs de a avea rabdare se aplica de minune fara vreo finalitate fructuoasa ptr mine insa poate gasesc totusi intelegere si incredere in angajator ca ii voi trimite lunar cit mai repede suma executata .

Alte discuții în legătură

Poprire salariu vyo vyo Buna ziua! Zilele trecute am fost la un executor judecatoresc pentru ca fostul meu sot nu trimite corect si nici nu a trimis corect pana acum pensia ... (vezi toată discuția)
Informare angajator legea darii in plata tuilleries tuilleries Buna ziua.Va rog lamuriti-ma in urmatoarea privinta referitoare la Legea darii in plata, si anume: articolul 5 alin (3) prevede ca odata cu formularea ... (vezi toată discuția)
Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori smeagull smeagull Buna ziua, pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta. Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)