avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate thad92

Activitate thad92

RADET?

3 zile consecutiv cu temperaturi medii sub 10 grade Celsius in intervalul orar 18:00 - 6:00
Just-drept a scris:

patrascu razvan a scris:

In mod normal durata este data in functie de complexitatea cauzei; dupa inceperea urmariri penale "in rem" in scopul urmaririi penale"in personam" se efectueaza acte de urmarire penala gen: audierea persoanei vatamate, a partii civile si a partii responsabile civilmente, a martorilor, recunoasteri in grup, confruntari, reconstituiri, metode speciale de supraveghere etc.




Multumesc d-le av. Patrascu Razvan, poate ca d-stra cunoasteti mai bine procedura unei cercetari de urmarire penala, insa obiectez la faptul ca odata ce actiunea de urmarire penala e in sarcina procurorului, nu cred ca confruntarile sau reconstituirile le aplica procurorul. Cu alte cuvinte, procurorul doar aduna probe si audiaza martori, suspecti, parti vatamate, iar la urma intocmeste rechizitoriul, iar in instanta exista confruntari si reconstituiri.
Nu stiu daca procurorul cheama la audiere pe partile suspecte si partile vatamate in aceeasi zi in biroul sau pentru a audia si a ii pune fata-n fata pentru confruntari. Asta doar instanta poate hotari confruntarea, nu si procurorul.
Scuzati-ma ca am obiectat, dar mi-am spus parerea si ceea ce cunosc, cu toate ca nu sunt asa de priceput ca d-stra.


Aici ar trebui sa asculti de domnul avocat, care este un bun cunascator intr-ale penalului. Art 131 al.(4): Organul de urmarire penala (organ de cercetare penala sau procuror) sau instanta poate incuviinta ca persoanele confruntate sa isi puna reciproc intrebari.

Nu stiu in ce domeniu activezi..dar daca dreptul ar fi asa usor l-ar face toata lumea. De aceea exista specialisti:)

Spor!
Just-drept a scris:

CristinaPaisa a scris:

Depinde f mult de obiectul cauzei penale, poate dura si ani de zile.
In principiu, cuprinde administrare de probatorii, declaratie suspect, parti vatamate, martori, expertize..



Multumesc pentru raspunsurile date de avocatii Cristina Paisa si Patrascu Razvan, dar daca este asa cum s-a spus mai sus ca, urmarirea penala poate dura si ani de zile, lucru destul de enervant pentru victima, deoarece exista posibilitatea ca de la data savarsirii faptei penale si pana sa se inceapa judecata sau sa se termine judecata, exista posibilitatea ca fapta penala sa se prescrie sau exista posibil ca persoana asupra careia s-a pus in miscare inceperea urmaririi penale sa decedeze (ca-n cazul raposatului, Dinu Patriciu), si atunci cine are de castigat?
Cu siguranta ca persoana vatamata are de pierdut din cauza acestei cauze penale care poate dura si ani de zile!!!!



Tocmai de aceea legiuitorul a inventat ceea ce se numeste "intreruperea cursului precriptiei raspunderii penale". art 155: cursul termenului de prescriptiei a raspunderii penale se intrerupe prin indeplinirea oricarui act de procedura in cauza.

Daca organele de urmarire penale dau dovada de diligenta si buna-credinta nu se pune problema prescriptiei..

Efectul intreruperii termenului? Incepe sa curga un nou termen de prescriptie:)
Răspuns la discuția Probleme vama
oricum se poate declansa o ancheta. nu lasati treburile asa. incurajati astfel de comportamente si abuzuri daca nu sesizati autoritatile.
Răspuns la discuția Divort
Daca unul dintre parinti este:
-decedat
-declarat mort prin hot judecatoreasca
-pus sub interdictie
-decazut din exercitiul drepturilor parintesti
-se afla in neputinta de a-si exprima vointa din orice alte motive

celalalt parinte exercita singur autoritatea parinteasca.

singurul caz care ar pune probleme este: decaderea din exercitiul drepturilor parintesti.

cf art. 508: se poate pronunta decaderea din exerciitul drepturilor parintesti a parintelui care pune in pericol: viata, sanatatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuziva, prin neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti ori prin atingerea grava a interesului superior al copilului.

ramane sa trageti dvs. concluziile:) daca se incadreaza in vreunul din cazurile prevazute la art. 508. atentie la cuvantul "se poate". nu e nimic sigur. dupa cum a spus si Jane ramane la latitudinea instantei.
Răspuns la discuția Plangere penala?
trebuieste intocmite elementele constitutive ale unei infractiuni pentru a putea sesiza organele de urmarire penala. considerati ca ati fost inselat? sau...?
nu este chiar atat de sensibila granita dintre penal si civil..

dvs. trebuie sa va recuperati prejudiciul si aici intervine raspunderea civila, mecanism juridic prin intermediul caruia va veti recupera banii. (asta daca se intrunesc toate cerintele legii).
din ce inteleg inca nu ati achitat intreaga suma. suspendati plata si luati legatura cu furnizorul
Răspuns la discuția Furt?
sincer mie-mi suna a depozit necesar. intamplarea neprevazuta ar fi faptul ca masina nu mai pornea. intrucat depozitul necesar este supus regulilor depozitului voluntar in ceea ce priveste remuneratia, este cu titlu gratuit. consider ca nu-i datorati nici un leu:)

cu plangerea pentru furt ce ati facut?

bineinteles..cei mai experimentati pot avea alta opinie pe care o astept cu mare interes.
Răspuns la discuția Furt?
dar masina nu era in curtea acestuia? eu asa am inteles din expunerea dvs
Răspuns la discuția Uzucapiune
pentru cazurile in care posesia a inceput in timpul in care era in vigoare vcc se aplica dispozitiile vcc

art 82 legea 71/2011
Răspuns la discuția Uzufruct viager
1- uzufructul dw care vorbim este incesibil!
2- cautati si in vcc daca trebuia facut acel inventar. Trebuieprivita vechea reglementare.