avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate menekse

Activitate menekse

Buna ziua. Sunt casatorita si am construit impreuna cu sotul casa noastra, pe un teren primit de la socri, prin donatie. Donatia terenului a fost facuta doar pe numele sotului (in timpul casatoriei). In situatia aceasta, terenul si casa sunt bun comun sau doar casa este bun comun? In toate documentele de la primarie privind impozitul pe casa si teren apare doar numele sotului...
Buna ziua,

Va rog o parere la urmatoarea situatie:
actionarul minoritar al unei SA, nu a fost convocat la adunarea extraordinara AGA, iar in procesul verbal al hotararii AGA, s-a consemnat ca lipsa lui echivaleaza cu intentia de vanzare a actiunilor catre actionarul majoritar, ceea ce a dus in final la radierea lui din societate.
Ce optiuni are?
si totusi a fost incalcata legea 31/1990. Trebuie sa aiba si oamenii astia o alternativa, nu?
Buna ziua.
O parere, va rog la situatia urmatoare:
- 5 persoane fizice s-au asociat si au infiintat in 1994 o SA. 4 ani mai tarziu, 2 dintre actionari (fiind majoritari, cu 90% din actiuni) au decis sa transforme SA in SRL. La AGA pentru aprobarea acestui demers, nu au invitat si ceilalti 3 asociati care detin restul de 10% din actiuni si au inscris in procesul verbal al hotararii AGA ca lipsa lor echivaleaza cu intentia de a vinde actiunile lor catre actionarii majoritari. Au urmat apoi procedurile de consemnare la CEC a punerii la dispozitie a banilor catre cei trei actionari pentru cele 10% din actiuni, au inregistrat tranzactia in registrul actionarilor si i-au radiat astfel pe cei trei actionari minoritari, intocmind apoi actul aditional pentru SRL doar cu 2 asociati.

Ce solutii au cei trei actionari minoritari din fosta SA?
Consultati aici :
[ link extern ]
Răspuns la discuția contract de vanzare-cumparare
dar avand in vedere ca imobilul era hala de productie si inainte de vanzare, se presupune ca vanzatorul stia de acest viciu si ar fi trebuit sa-l informeze pe cumparator. Contractul de vanzare cumparare nu se loveste de nulitate in acest caz?
Răspuns la discuția contract de vanzare-cumparare
multumesc frumos
Buna ziua,

Sunt studenta si am nevoie de parerea dvs pentru a rezolva o speta:
o societate achizitioneaza prin contracta de vanzare-cumparare o ahala de productie cu terenul aferent. Dupa tranzactie cumparatorul doreste sa obtina autorizatii epntru a desfasura o activitate de prelucrare a lemnului insa nu primeste autorizatie de medii pentru ca partea din spate a terenului corespunde cu malul unui parau si exista suspiciuni cu privire la modul de evacuare a desurilor?

Intrebarile mele sunt: vanzatorul este in culpa? Ce solutie are cumparatorul?

Multumesc.