avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate doar_eumike

Activitate doar_eumike

MULTUMESC! Foarte clar ultimul raspuns..mai ales art 80..pe scurt daca noi dormim si nu mergem la sedintele asociatiei..Toata lumea isi ia salariilee : Admin..presedinte ..cenzor ..Situatii la trimestru nu se dau..nici anuale..si cand se da ceva..fac liste defalcate pe blocuri...ca sa nu stie A..ca la B s-a folosit 60% din fd de repartii..iar blocul C care are ca raspuns ..nu avemm fonduri sta si asteapta nemurirea...dezinters locatari=admin si presedinte la fel de dzinteresati=faliment asociatie..:(

Dar daca suntem 2..3 proprietari mai..cu chef de viata"""..ce putem face? ne adresam la politie? primarie? UNDE?
ca sa schimbi admin..trebuie sedinta asociatie..unde nu vine lumea..si oricum dureaza un pic..Cum sa facem sa nu lasam lucrurile asa? sa ramana o sesizare ceva..ca apoi cu o noua conducere sa mergem la tribunal sa deschidem proces impotriva...vechii conduceri. (sa avem dovezi la judecator ca totusi noi am intrebat..am cerut explicatii); nu ni s-au dat, si de aceea ne judecam pentru recuperare prejudicii...multumesc din nou anticipat!
Ok..dar:
parti comune" un bloc A este in cartierul X alt bloc B in cartierul Y..Despre ce parti comune vb? ( din A sau B)
ni s-a spus ca utilitatile au fost platite la timp (pentru restantier) din banii de fondul de rulment (ca de aceea sunt sumele stranse). Acum ni s-a atras atentia ca daca aveam un fond pe scara blocului de 15mii ron..azi, au ramas doar 5mii ron..ca s-au acoperit restantele celui care a vandut apartamentul si ca atare anul asta trebuie sa strangem iar noi
locatorii (scarii A) 10 mii ron...sa refacem in soldul de 15 mii ron. e normal?
ok.
fondul de rulment al asociatiei este tot un fond comun? daca un proprietar din blocul A nu achita 10 mii ron intretinere; presedintele nu face demersuri sa-l execute, apartamentul se vinde...rezulta o paguba de 10 mii ron, aceasta este a asociatiei!?!? ( la comun 3 scari) sau presedintele stabileste ca sa achite pagbuba doar blocul A? (acum vb de fond separat? pe scari de bloc si nu de ascociatie!?)
Lista noastra de intretinere cuprinde fondul de reparatii impartiit egal ANUL ASTA DOAR; si fondul de rulment calculat doar pe blocul A din care s-a scazut deja 10mii ron paguba. Este corect? (niciodata presedintele nu a prezenatat lucrarile facute pe asociatie ci doar pe scara bloc..practic unii au fost avanatajati cheltuind bani mai multi decat aveau. (lua bani de la altii care nu faceau reparatii)
Fondul de penalitati asociatie locatari. cum se utilizeaza? Se imparte in mod egal la toate blocurile din asociatie? (chiar daca la restantierul X s-a luat decizia ca banii din fondul du rulment sa fie folositi doar de la blocul A..blocurile B sis C au spus ca nu e pb lor)). S-au incasat penalitati de 20 mii ron..(dupa 4 ani procese); iar acum celelalte 2 scari de bloc au venit cu pretentie sa se imparta la 3. (scara A B C). Admin a bagat banii in fondul de reparatii al asociatiei si acolo a impartit la 3 in mod egal. Precizez ca fondul de reparatii este diferit ..bloc 4 etaje..si blocuri de 10 etaje..deci si fondurile erau diferite..repartii diferite la fiecare scara..unii vroiua zugraveala..alti susi termpoan..etc). Azi ne -am trezit egalizati. ESTE LEGAL? ce legi se incalca? a doua probllema , presedintele cu admin nu au executat un alt restatier 5 miii ron..nu au mers la tribunal..aprt s-a VANDUT..iar teapa de 5 mii ron se imputa noua la blocul A..sa punem banii luna aceasta. Nu avem voie s aluam din cei 20 mii penalitati..ca acei se folosesec doar la reparatii (ne spune admin)..Acun suntem buni de plata fiecare inca 150 ron/ marire fond rulment ca sa acoperim gaura de 5mii ron ..iar le reparatii deasemenea mai punem ca nu avem bani suficienti sa zugravim scara (cam 12 mii ron)..mi se pare ciudat.!?
STIMULENT INSERTIE

buna ziua, vreau sa mi fac dosar de stimulent insertie copil. Am o intrebare - ce se intampla daca in luna 22..23 cand ma duc la angajator..gasesc lacat pus pe poarta..iar firma inchisa? trebuie sa returnez banii? nu e vina mea ca s-a inchis acea firma..intre timp.
intentionez sa ma casatoresc,...dar cum sa fac ca banii proveniti din firme (dividende ) sa mi ramana mie..in caz de divort.. practic...azi ma ia de sot....peste 8 luni sau 18 luni poate divorta..daca eu in acest timp am incasat dividende din firmme 1 mil euro..ea poate cere extras cont personal la tribunal si sa ceara 50%!??
bun in timpul casatoriei...ca motiv??
Multumesc de raspuns. Dar cum/unde contest!?
vorbesc de o multinationala...sincer as aduna probe...nerespectare regului COVID..fals in acte..pontaj falsificat ( ne cheama sambata la munca...desi in CIM avem 8h ..luni ..vineri..). pe pontaj platforma Charisma..apare 8 h 20/21 zile pe luna doar...nici 1 ora extra..ne mai scoate ochii cateodata cu zi libera...interesant ar fi un accident de munca sambata cum il justifica.. plus alte nereguli..dupa asta plangere la ITM..si apoi la tribunal si mai ales ziare...Multinationalele au bani sa cumpere pe oricine (de la stat)..dar urasc presa...scandalul...deoarece se afla mai sus..si nu este bine..
ce sa zic...pana si accesul la PC din birou mi-a fost taiat..stau lockdown pe scaun...aici vb de niste practici pe partea psihologica..etc..daca as contesta doar deleagtia..ar fi prea usor..corect?nu avem contract colectiv de munca..afisat! (nu- l stim).....pot fi delegata peste 60 zile? mi se poate modifica programul sa lucrez dumnica..si in general in week end..daca in CIM nu am asa ceva? pot fi obligata la noul punct de lucru sa-mi schimb orar CIM? ca sa nu blocheze postul ei vor sa -mi dau demisia..ori daca plec...nu as pleca asa usor..pentru ce..? ca am accesat un drept al muncii!?
OUG 147/2020 legea 81 telemunca

Buna ziua , dupa ce anul trecut am stat in telemunca desi am cerut OUG 147/2020 (avand copil de 8ani) (angajatorul a vrut doar telemunca..ca el plateste,..banii iar dupa intoacere la sediul angajator..m-am trezit ca trebuie sa demisionez..sau o sa fiu deleagata in alta locatie..orice numai sa dispar din firma ( sa fiu exemplu ptr alti colegi) .Cum ma pot apara?
daca un angajat are program de 4 ore/zi...80 ore/luna...poate veni la serviciu 13 zile..78 ore fara sa am pb ITM...in loc sa vina 20 zile..vine 13..e student..si vrea facultate si job..ori 4 ore 20 zile..e la limita..13 zile e mai lejer.