avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate Florin-Galati

Activitate Florin-Galati

De acord cu dvs. Dar având în vedere ca dna. Directoare de Resurse umane a folosit termenul de,, vechime în munca" în acest articol care se aplica eronat ca și spor de fidelitate, iar în alt articol a folosit același termen dar se aplica asa cum este stipulat în codul muncii ca vechime în munca.
Eu cum ar trebui sa înțeleg respectivul art.
Multumesc frumos

soficu cristina a scris:

Asta am vrut sa sugerez si eu prin diferenta,Intrucat multi asociaza vechimea in companie cu vechimea lucrata pe cumulat.

De acord cu dvs, deși consider ca este o anomalie sa fie considerat spor de fidelitate, când se folosește termenul
,, vechime în munca", acest termen se refera la toate locurile de munca în care salariatul a avut contract de munca, nu doar la perioada de când este angajat la societatea unde lucrează în prezent.
Sper ca nu gresesc! Va mulțumesc pentru ajutorul dvs. Cu stima.

Cornel Vasile a scris:

Nu este "spor de vechime" in acceptiunea lui totala. ci este vorba despre un spor de vechime acordat pentru activitatea in acea societate.(de vechimea în acee unitate) .... intr-adevar, se poate spune ca este un "spor de fidelitate".

Buna ziua,
Va solicit sprijinul pentru urmatoarea situatie si tot odata va rog sa mi spuneti punctul dvs de vedere (interpretarea dvs ) cu privire la prevederile urmatoarului art. din Contractul coletiv de munca la nivelul unei societati SC X :
,, Art. 49. (1) Toti salariati vor primi un spor de vechime in munca in cadrul SC X dupa cum urmeaza :
- minim un an de activitate – 2 % spor vechime ;
- minim 5 ani – 5 % spor vechime ;
- minim 10 ani – 10 % spor vechime ;
- minim 20 ani – 15 % spor vechime ;
(2) Sporul de vechime va intra invigoare incepand cu actualul contractul coletiv de munca incheiat in 03 mai 2018 . “
As vrea punctul dvs de vedere daca acest spor poate fi catalogat ca spor de vechime sau spor de fidelitate.
Am pus acesta intrebare deoarece ma contrazic cu Directoare de Resurse Umane din cadrul societati, ea percepe respetivul spor ca fiind unul de fidelitate (vechime in cadrul societatii), sper ca nu gresesc nu sunt de specialitate, dar in perceptia mea si in coformitate cu art. 16 (5) din Legea 53/2003 actualizata, sporul din articolul prezentat este spor de vechime in munca .
Multumesc frumos anticipat.
Răspuns la discuția Contractul colectiv de munca
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Contractul colectiv de munca
Multumesc frumos. Desi inainte ma refer pana in anul 2016 cei din cadrul ITM nu inregistrau aceste Contracte colective de munca daca nu avem prezentata acesta grila de salarizare.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Răspuns la discuția Constituire - CSSM
Reprezentatii salariatilor/lucratorilor in CCSM trebuie sa indeplinesca condittile art.49 din H.G. 1425/2006 actualizata cu modificarile si completarile ulterioare, si anume Curs de Inspector SSM cu o durata minim de 80 de ore.
Buna ziua,
Va solicit sprijinul pentru urmatoarea situatie:
Este stipulant undeva, intr-o lege, faptul ca intr-un contract colectiv de munca al unei societati comerciale cu capital privat avand un numar de 150 de angajati, trebuie sa existe anexa la CCM cu grila de salarizare la nivel de unitate (unde sa fie stabilite salariile minime si maxime pentru categoriile de salariati din societate).
Multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Sef serviciu extern SSM
Multumesc frumos!

Dana Gelea a scris:

Da. Contractul poate fi part-time cu 2 ore/zi.

Răspuns la discuția Sef serviciu extern SSM
Contractul de munca poate fi part timp cu 2 ore/zi? Multumesc aticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Va solicit sprijinul pentru urmatoarea situatie: Am infintat de curand un SRL. cod CAEN 7490 si urmeaza sa depun dosarul spre comisia de abilitare serviciu extern de prevenire si protectie, dar am o nelamurire daca sunt admistratorul acestui SRL si voi fii conducatorul serviiului extern de prevenire si protectie mai trebuie sa am si contract individual de munca? Mai pot mentiona ca in momentul de fata sunt salariat la o societate privata in functia de Expert SSM .
Multumesc pentru ajutor!