avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate Christinne2013

Activitate Christinne2013

Bună ziua,

Viitorul fost soț și a făcut un țel din procese. Anul trecut am depus cerere de divorț. Apoi el a depus pentru ordonanță președențială, apel în urma ordonanței și nu în ultimul rând acum a depus apel în urma finalizarii acțiunii de divorț.

Întrebarea mea este, după apel, mai poate face vreo altă acțiune?

Totuși doresc să se finalizeze divorțul și sumele de bani să nu mai fie direcționate în sensul acesta.

Totodată menționez faptul că nu plătește pensia de întreținere. Din 13 luni a achitat 4 luni, nivel minim salarial.

Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Bună ziua,

Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns.

În weekend ul 1 si 3 tatăl copilului nostru are program de vizită.

Întrebarea mea este, dacă nu anunță că dorește să vadă copilul, eu pot să fac un program cu copilul?

Sau trebuie să stau și să aștept ca tatăl copilului să vină sau nu în vederea efectuării programului?

Eu vreau să fac ceea ce este corect. Dacă legea spune că trebuie să stau în casă în așteptarea tatălui, asta voi face.

El susține, cel puțin pentru acest weekend, că a trimis mail cu o zi înainte. Nu am primit nimic pe adresa mea de mail. Cum anume procedez pentru a demonta faptul că a trimis mail (concret netrimițând nimic).

Un articol de lege, vă rog frumos, dacă se poate.

Vă mulțumesc.
Buna ziua,

Va rog sa am ajutati: de cand poate fi pusa in practica o Hotarare Judecatoreasca (Divort) din momentul pronuntarii (cum este la Ordonanta Presedentiala) sau din momentul comunicarii in fapt (scris alb pe negru)?

Va multumesc.
Buna ziua!

Doresc o informatie despre urmatorul subiect: neplata pensiei de intretinere. Sunt in divort cu tatal copilului nostru si nu doreste sa plateasca pensie de intretinere. Mentionez ca am o hotarare judecatoreasca in umra unui proces Ordonanta Presedentiala deschis de el, unde scrie negru pe alb ca ar trebui sa plateasca 25 la suta din salariu. El nu munceste in Romania. Am facut plangere penala la Parchet.

1. Ce pasi legali pot urma?

2. Cum il pot da in judecata pe teritoriul altei tari, anume Marea Britanie?

3, Nu a participat la cresterea copilului, nici de la 0 la 4 ani.

4. Daca in urma plangerii penale nu se rezolva nimic, ce alti pasi legali pot urma?

5. Tatii au doar drepturi fara responsabilitati? Drept de vizita... dar responsabilitati zero? Nu care cumva prin nerespectarea legii se incurajeaza acest comportament?

Va multumesc.
Nu a fost o departare indelungata. De pe 16 iulie pana acum a vazut copilul de cateva ori. Viitorul fost sot manipuleaza emotional, este in prag de executare silita, casa obtinuta prin fals in acte, limbaj vulgar in fata copilului, racneste, urla. Ce sa va zic. Copilul la randul lui tipa, limbaj asemanator tatalui.
Buna ziua,

Sunt in proces de divort. Viitorul fost sot a inaintat actiune ordonanta presedentiala pentru vizita minor.

Intrebarile mele sunt: 1. Am obligatia de a incerca medierea amiabila cu reclamantul? Sau este doar o recomandare? 2. La domiciliul, proprietate personala al reclamantului, la care doreste sa ia minorul in vizita, nu exista curent electric, fiind sistat in urma faptului ca nu a platit contractul de furnizare. Stiu si am poze cum ca reclamantul fura curent de la un vecin. Sa fac plangere la politie? Imi este extrem de teama de reactia viitorului fost sot daca as face plangere. Are un caracter coleric, violent. Sa mentionez si felul in care a dobandit casa, in urma intocmirii unor acte false? 3. La proces voi fi interogata. Ce tip de intrebari ar putea fi adresate de catre avocatul partii adverse? Va multumesc.
Răspuns la discuția Informatie.
Va multumesc. In cazul in care nu sunt de acord sa ia copilul la domiciliul lui, momentan, imi este teama sa nu opreasca copilul,pana se stabileste un program de vizita oficial, dar sunt de acord sa vada copilul in prezenta mea, pot chema politia in cazul in care insista sa ia copilul la domiciliul lui?
Discuție Informatie.
Buna seara,

Am nevoie de niste informatii, va rog. Anume: de pe data de 1 iulie am stat in izolare. Pe data de 15 am venit la domiciliul parintilor mei. Cu intentia de a ramane si de a depune cerere de divort. In aceste zile I am spus inca sotului ca daca doreste isi poate vedea copilul, diverse activitati. Ideea este ca mi e teama de faptul sa nu l il ia la domiciliul lui. 1. Am inteles ca parasirea de domiciuliu nu ma afecteaza in instanta. Sau da? 2. Poate veni la usa parintilor mei cu tam tam si istericale, eventual cu politie? In acest caz pot fi obligata sa I dau copilul? 3. Pot face plangere, daca ar veni un echipaj de politie, cum ca imi este teama de inca sotul meu. 4. As putea spune politiei prin ce am trecut, anume ca de cel putin 6 luni inca sotul consuma cocaina, ca este violent verbal, emotional. Obliga copilul sa manance ce nu doreste, ca din prost, idiot, tampit, nu l scotea. Ca din luna ianuarie ne am mutat de 2 ori, si in timp de pandemie. Ca a doua oara de unde ne am murat a fost din cauza faptului ca nu a dorit sa plateasca gaz si apa persoanelor de acolo. Va multumesc.
Buna ziua,

Fiului nostru de 7 ani ii ies dintii. Insa nu reusesc sa ma inteleg cu cel care imi este inca sot asupra urmatorului aspect. El vrea sa mearga la un doctor stomatolog pentru adulti, doctorul lui stomatolog. Eu vreau sa mearga la un doctor stomatolog pentru copii. In ideea sa nu ramana cu traume. Va multumesc.
Din momentul în care ajungem în țară el nu mai poate ieși cu copilul minor din țară, fără acordul meu? Ideea este că îmi este teamă de reacția lui. Deși i am spus de aici că nu mai doresc să ne reîntoarcem... reacția de ordin fizic. În cazul acela pot apela la poliție pentru ajutor si pentru a pleca la ai mei?

Vă mulțumesc.