avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate catalinbanita

Activitate catalinbanita

Am incropit un raspuns dar mai am o nelamurire. Sa cer in acest raspuns sa-mi accepte martorul sau sa ma duc cu el si sa ii spun atunci?
Astazi a fost ziua de proces. Acolo am aflat ca politia a depus o intampinare, eu neprimind nimic acasa. Acum sunt in posesia acelei intampinari insa nu stiu cam cum sa formulez un raspuns pentru ca trebuie sa il dau in 10 zile. Ce am observat este ca in referatul depus de politist nu reflecta exact ceea ce s-a intamplat ci a scris cam cum a dorit el sa cada bine. Mai mentionez ca politia a contestat martorul care era cu mine in masina pe motiv ca ar fi subiectiv. Cum aici nu pot sa atasez documente, daca e cineva interesat sa se uite pe ele le pot incarca in alta parte si aici sa pun link...
1. Am inteles! Este necesar sa depun la dosar si copie dupa chitanta de plata a amenzii? Sau doar sa cer restituirea banilor?
2. Este corecta formularea:
„Având în vedere cele prezentate vă rog să dispuneți anularea procesului verbal seria XXXX nr. 123456 si a efectelor produse de procesul verbal în cauză, respectiv amenda de 580 lei și restituirea sumei plătite pentru care atașez copie după chitanță.”
E cam veche postarea.... Nici nu stiu ce sa mai cred. Mie asa mi-a zis un jurist, ca: „introducerea contestatiei suspenda termenul aplicarii amenzii. Abia dupa hotararea definitiva incepe acel termen.”

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Multumesc pentru raspusuri. Decizia luata: am intocmit o contestatie si urmeaza sa fie depusa. Nu se va apela la avocat pentru ca valoarea amenzii nu este asa mare sa merite ajutorul unui avocat.
Din ce am inteles de pe acest forum nu va fi de plata decat 20 lei. Iar despre platit jumatate de amenda la fel am inteles ca se poate plati dupa raspunsul definitiv al judecatorului, tot jumatate in termen de 15 zile. Oricum, va voi tine la curent.
In codul rutier la articolul 44 ,alineatul 1 spune ca: „În circulaţia pe drumurile publice conducătorii de vehicule pot folosi, în condiţiile prevăzute de regulament, mijloacele de avertizare sonoră şi luminoasă aflate în dotare şi omologate.”
Am rasfoit tot codul si nu am mai gasit un alt articol care sa specifice care sunt acele conditii prevazute de regulament. Sigur ele exista, dar nu le-am gasit eu. O sa le mai caut dar, daca stiti, nu ezitati sa-mi dati de veste. Multumesc!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer sa fiu nu stiu daca merita efortul vis-a-vis de suma care trebuie platita, adica 290 lei in 15 zile. Insa sunt deranjat de faptul ca am primit aceasta amenda pentru nimic si sunt convins ca majoritatea politistilor ce dau amenzi merg pe aceasta idee, ca romanul nu se complica cu mersul la tribunal pentru sume mici.
In afara de cei 20 lei taxa de timbru, daca imi scriu eu plangerea, mai este ceva de platit?
Buna! Am primit recent o amenda pe motiv ca am claxonat abuziv, fara justificare. Eu consider ca nu este asa. Mai exact, ma deplasam pe banda de langa axul drumului si la un moment dat, pe banda de langa marginea drumului era un politist care oprea masini, blocand acea banda. Un autoturism mi-a intrat in fata, fara sa semnalizeze iar eu i-am atras atentia printr-un claxon. Apoi mi-am continuat drumul. Dupa circa 400 de metri am fost oprit de acel politist, care a venit dupa mine si amendat cu 580 lei pe motiv ca am folosit claxonul fara motiv. I-am cerut sa scrie la mentiuni ca „am claxonat alt participant la trafic pentru prevenirea unui accident.”
Mai mentionez ca nu eram singur in masina, alaturi de mine aflandu-se inca o persoana.
Doresc sa depun o contestatie insa nu stiu cum sa intocmesc procesul verbal. Am vazut ca sunt multe modele pe internet insa... ma depasesc aceste lucruri. De aceea apelez la dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Am o nelamurire si sper sa o pot rezolva cu ajutorul dvs. Daca fac un negativ, cu diferite programe, la o melodie a unui artist, banuiesc ca acea melodie are copyright, pot cere drepturi de autor pentru negativul facut? Adica, daca il vand la cineva, pot actiona in instanta acea persoana daca il vinde sau il distribuie gratuit la alte persoane? M-ar ajuta mult si ceva articole din legi, pentru a putea sa explic mai departe.... Multumesc anticipat!
Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual.
1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``?
2. Daca una din sotii divorteaza si isi recastiga numele de domnisoara, cele 2 femei mai sunt ``rude pana la gradul 4``?
3. Fiul femeii care a divortat mai este ``ruda pana la gradul 4`` cu cealalta femeie?