avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate Pulbere-de-stele

Activitate Pulbere-de-stele

Va multumesc frumos!

ynocentta a scris:

Aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva deciziei autoritatii publice locale

In fata apartamentului meu este un beci, construit acum cca 20 de ani pe domeniul public, fără acte, de către fostul proprietar. Eu nu l-am folosit niciodată (oricum beciul nu mai este folosibil de peste 12-13 ani), dar mi s-a adus la cunoștință ca îl va umple Primăria însă pe cheltuiala mea.

Este corect acest demers? Din moment ce nu eu am construit beciul, nu am drept de proprietate asupra lui si nu exista niciun înscris oficial de unde sa rezulte a cui a fost si ca ar fi trecut in proprietatea mea, plus ca presupun ca fapta este prescrisa (construirea lui fără acte legale), poate Primăria sa-mi imputa cheltuielile?
Sau, ce as putea face sa previn acest lucru?
așa deci... intr-adevar, in afara de decizie nu am mai primit nimic altceva, cei de la ANRP probabil asteptau certificatul de mostenitor din partea mea - stiau despre decesul tatalui meu, chiar mi-au mai cerut intre timp (intre 2014 si 2018) niste documente pentru dosar. Dar dupa ce am primit decizia, altceva nu am mai primit de la dânșii.
Adica sa inteleg ca acel fluturaș despre care vorbea dna notar este o hârtie unde se mentioneaza suma intreagă de plată? Pentru că deciziile de plată, din câte știu - posibil să nu fiu complet sau corect informată - se dau doar în număr de 5 maxim, pe an, pe rând. De unde rezulta suma totală înainte de a fi pusă în posesia contravalorii acelor puncte de despăgubire?
Multumesc tare mult pentru lămurire, dna notar nu mi-a explicat așa detaliat de ce e bine sa accept acum doar certificate de calitate de mostenitor după ambii părinți.
Buna ziua! Problema mea se refera la o dezbatere succesorala. In 2014 a murit tatal meu si nu am facut dezbatere. In 2019 a murit mama mea iar acum am deschis procedura la un notar public pentru care am primit notificare acasa sa ma prezint la dezbatere. Mama mea a mostenit un teren extravilan, iar in 2018 am primit pe numele tatalui meu o decizie de validare partiala de la ANRP pentru un teren si casa pe care am avut-o acolo (decizia e partiala pentru ca tatal meu a solicitat despagubire pentru un teren si casa aferentă, dar ANRP a considerat ca pentru casa i-au fost dati bani atunci, cand am fost demolati, in 1980, si aceasta nu mai face obiectul unei noi despagubiri).

Dna notar insista sa-mi elibereze certificat de calitate de mostenitor pentru ambii parinti, pe motiv ca nu am nu stiu ce fluturas de la ANRP care sa faca dovada sumei de plata ca despagubire, desi in decizie scrie foarte clar cate puncte se acorda si ca fiecare punct = 1 leu.

Eu nu doresc acest lucru, dar vad ca nu pot ajunge la o intelegere cu dumneaei. Am posibilitatea sa renunt la ea si sa merg la alt notar? Solutia propusa de ea este cea corecta? Mie nu mi se pare decat o tergiversare inutila de vreme ce am acte si pe terenul mamei. Va multumesc pentru orice lamurire !
Nu stiu daca amintirile reprezinta un indiciu - putea sa povesteasca multe amanunte din viata lui cuiva care ulterior sa se dea drept el (am vorbit la telefon si vocea nu se aseamana cu ceea ce stiam, chiar deloc, in schimb mi-a spus unde se afla certificatul lui de nastere in casa, lucru despre care habar n-am avut in tot acest timp). Dar nu stiu ce ar avea de castigat o persoana straina care s-ar da drept fratele meu [sunt sora persoanei despre care vorbesc].

De recunoscut poate fi recunoscut in primul rand dupa niste semne particulare pe corp, din care unul era semn din nastere.

As mai vrea sa stiu daca exista o solutie pentru adresa de buletin la cei in situatia lui, care nu mai au un domiciliu pe teritoriul tarii. El nu detine nici un act de proprietate imobiliara si cei apropiati nu au posibilitatea de a-l lua in spatiu. Exista vreo posibilitate de rezolvare cu adresa din buletin? Este si o a treia cale pt o adresa pe buletin in acest caz?
Multumesc foarte mult pentru lamuriri!
Asa spunea si el, ca trebuie sa mearga la Budapesta dar ca actele date dupa ispasirea pedepsei erau temporare, pe cateva zile, si ca ceea ce i s-ar da de la Budapesta ar fi tot pe cateva zile.

Daca nu face aceste demersuri la consulat, exista vreo cale, legala sau nu, sa treaca granita? Daca reuseste sa vina, i se pot emite acte doar pe baza certificatului de nastere ramas in tara la plecarea lui in 1990? Ori este obligat sa prezinte acest document care se emite de catre consulat?
Asa m-am gandit si eu, desi nu ma pricep, dar el sustine ca nu i s-a dat nimic, si ca puscaria a constat intr-un fel de lagar de munca, undeva intr-o localitate pe langa granita cu Germania (Ungaria are granita cu Austria, nu cu Germania, dar mi-am zis ca a fost o greseala neintentionata).

As avea o alta intrebare: persoana putea sa faca puscarie (munca silnica) pe teritoriul altui stat el fiind cetatean roman? N-ar fi trebuit trimis in tara? extradat? El sustine ca nu neaparat si ca asta a depins de judecatorul de acolo.

(eu am dubii ca el este cel disparut acum 25 de ani, de aceea intreb...)