avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate ana_maria34

Activitate ana_maria34

Buna ziua,

Ca functionar public, pot fi membru fondator si cenzor al unei asociatii, ce este conform statutului " persoană juridică română de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, organizată potrivit Legii 246/2005 pentru aprobarea Ordonanței de Guvern nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații"?

Aceasta situatie presupune vreo incompatibilitate?
Mentionez ca activitatea asociatiei nu are legatura cu sarcinile din fisa postului de functionar public.

Va multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns.
Totusi, puteti sa ma lamuriti cumva si daca este specificat in vreo lege faptul ca functionarii publici nu au voie sa aiba contracte individuale de munca sau contracte de furnizare servicii?
Buna ziua,

Sunt functionar public si am avut incheiate mai multe contracte cu un centru de cercetare si pregatire profesionala (finantat din venituri proprii), aflat in subordinea institutiei unde lucrez. Contractele au fost de cercetare stiintifica (in calitate de cercetator stiintific, am avut 1 contract individual de munca) si de formare profesionala (in calitate de formator, am avut 4 contracte de furnizare servicii).
Va rog sa imi spuneti daca ma aflu sau nu in incompatibiliate, avand in vedere dispozitiile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitătilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, respectiv urmatoarele 2 articole:
Art. 94 (2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfăsura alte activităti, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autoritătilor sau institutiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu exceptia cazului în care functionarul public este suspendat din functia publică, în conditiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societătilor comerciale ori în alte unităti cu scop lucrativ din sectorul public;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.
Art. 96 (1) Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activităti în domeniul didactic, al cercetării stiintifice, al creatiei literar-artistice.

Pe de o parte, legea interzice ca functionarii publici sa aiba o alta activitate remunerata sau neremunerata, iar pe de alta parte, se specifica faptul ca acestia pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic si al cercetarii stiintifice.

Scrie in vreo lege negru pe alb faptul ca functionarii publici nu au voie sa aiba contracte individuale de munca sau contracte de furnizare servicii?

Va multumesc frumos.


Puteti, va rog, sa imi definiti din lege ce inseamna venituri lunare? Trebuie ca veniturile luate in considerare sa fi fost incasate in toate cele 6 luni sau este suficient sa fi fost incasata doar in 2 din cele 6 luni? Mie imi refuza angajatorul luarea in calcul a veniturilor pe cele doua luni si as vrea sa ii motivez...Va multumesc
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu calculul indemnizatiei de maternitate. In lege se specifica faptul ca indemnizatia de maternitate se calculeaza ca 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale de sanatate, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.
Daca am avut venituri din mai multe surse in ultimele 6 luni, trebuie luate toate in considerare in calculul indemnizatiei? Respectiv am avut: salariu lunar in ultimele 6 luni si plata pe un proiect in ultimele 2 luni. Se vor lua ambele in considerare?
Va multumesc anticipat!
Am avut un concediu medical de 1 an (dupa o operatie de fractura col femural). Se considera aceasta perioada ca vechime in specialitatea studiilor?
O alta intrebare este:
Sunt angajata 8 ore pe un contract, si inca 4 ore pe un alt contract, la institutii diferite.
Ca vechime in specialitatea studiilor se considera ambele contracte? Adica, de exemplu, 1 an pe ambele contracte echivaleaza cu 1 an jumate vechime?

Va multumesc!
Buna ziua,

Ca functionar public ai voie sa fii si asistent de cercetare ştiinţifică cu norma de 4 ore?
Exista vreo incompatibilitate?
Multumesc de raspuns, insa eu nu am actele...nu pot intra in posesia lor pentru ca sunt la el. Cum pot proceda?
Am divortat pe 6 decembrie si trebuie sa imi schimb actul de identitate in 30 de zile.
As dori sa pastrez domiciliul in casa in care am locuit cu sotul meu si pe care sunt coproprietar, insa el nu este de acord.

Ce as putea sa fac?
Detin un teren impreuna cu verisorii mei (suntem doi proprietari, terenul fiind impartit in doua parcele). Dorim sa il vindem impreuna, iar agentul imobiliar ne-a sugerat sa eliberam certificat de urbanism pentru vanzarea lui. Este necesar ca fiecare proprietar sa scoata cate un certificat de urbanism sau se poate scoate unul singur pentru tot terenul? Mai sunt necesare alte acte in afara de urmatoarele:
- cerere tip
- copie act proprietate
- incheiere intabulare
- extras carte funciara
- 2 planuri cadastrale scara 1:500
- 2 planuri cadastrale scara 1:2000
- copie buletin

Va multumesc.