avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie de concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie de concediu de maternitate

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu calculul indemnizatiei de maternitate. In lege se specifica faptul ca indemnizatia de maternitate se calculeaza ca 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale de sanatate, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.
Daca am avut venituri din mai multe surse in ultimele 6 luni, trebuie luate toate in considerare in calculul indemnizatiei? Respectiv am avut: salariu lunar in ultimele 6 luni si plata pe un proiect in ultimele 2 luni. Se vor lua ambele in considerare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:37, 30 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti, va rog, sa imi definiti din lege ce inseamna venituri lunare? Trebuie ca veniturile luate in considerare sa fi fost incasate in toate cele 6 luni sau este suficient sa fi fost incasata doar in 2 din cele 6 luni? Mie imi refuza angajatorul luarea in calcul a veniturilor pe cele doua luni si as vrea sa ii motivez...Va multumesc
Daca pentru venitul din plata pentru proiect angajatorul a platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii atunci aceste venituri sunt luate in calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate, nedumeriri Christinne2013 Christinne2013 Buna seara, Am lucrat in perioada Ianuarie-Iunie 2013 cu 1350 ron/luna, din luna Iulie nemaiplatind asigurarea de sanatate. Am dpn 27 Noiembrie. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate in timpul concediului maternal patricia85 patricia85 Buna ziua,am o intrebare. Spuneti.mi va rog daca concediu maternal(cele 126 de zile)sunt platite cu 85%din media veniturilor realizate in ultimele 6 luni,daca ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de maternitate Irinka_ Irinka_ Buna ziua, Sunt angajata pe baza unui contract de munca pe perioada determinata de catre o institutie publica, in cadrul a doua proiecte cu finantare ... (vezi toată discuția)