avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate negoitacatalinsorin

Activitate negoitacatalinsorin

Buna ziua! Referitor la cine suporta cheltuielile mai mari in cazul apartamentelor inchiriate.Daca eu am schimbat centrala termica in prima parte a acestui an iar acum ultimele doua luni de chirie se duc pe reparatii, reabilitari hotarate de catre asociatie.eu la sf anului ma aleg cu 3 luni castig din 12, dupa care platesc impozit de 10%la anaf, adica inca o luna si doar la anaf.Cum pot scadea toate cheltuielile si sa platesc impozit doar dupa castig.Nu dupa cat iau eu chiria lunara.Ca asa e dubla impozitare, tot ce cumpar e cu tva este deja impozitat.
Ma mir cum de ai primit procesul, ca eu nu am avut acces la el, decat cei de la firma de recuperare inkasso.

Imparatul a scris:

Am luat o amenda din Ungaria, am primit acasa procesul verbal in limba maghiara.
Unde o platesc?
Daca nu o platesc ce se poate intampla, ce pot pati?

Pe mine vor sa ma trimita in judecata cei de la Inkasso desi am platit vinieta la unguri imi cer suprataxarea 400 ron,am primit somatie ca pana in 02.06 sa platesc ca ma dau in judecata.Ce ma sfatuiti?
Eu le-am explicat si la unguri ca astia din romania cer exagerat de multi bani pentre recuperare, daca esti cetatian ungur iti vine acasa mergi la posta si ai platit, eu am trimis om la posta in ungaria si nu a putut plati, nr de amenda nu il ai pentru ca e la cei de la inkasso.dupa buletinul romanesc, talon, nr inmatriculare nu te gaseste, Doar cu cei de la vinieta poti rezolva.Sau daca te opreste politia platesti atunci.

Andi Dosian a scris:


Salutare, nu sunt de acord cu dumneavoastra. Ei o fac intentionat, da eu verific sa fie bine numerele si dupa legea maghiar am posibilitatea daca am semnat sa pot modifica. Iara daca vanzatorul la care i-am dat talonul nu a fost in stare sa imi dea vineta corespunzatoare cand i-am prezentat certificatul de inmatriculare, este raspunerea angajatului si nu a mea. Legea maghiara pretinde ca unde se va plati vigneta sa fie solicitat un document de identiatate a masini. Deci, prin urmare vina este al acelui angajat care o face cu rea intentie!
Inca o problema majora cu UAI Inkasso, este de unde au ei datele corecte? Sau cum au trecute se protectia datelor cu caracter personal GDPR?
Pe Romania nici macar nu au autorizatie europeana de executare silita mizerile astea de UAI Inkasso.
Iar staul maghiar niici macar nu respecta drepturile civile europene. Practic ei trebuia sa ma înștiințeze ca vigneta nu este pentru categoria de masina si sa le fac plata sau sa dau diferenta si dupa ce am fost notificat de Compania Maghiara de Drumuri si Autostrazi. Iara daca considera ca sunt un rau platnic, atunci va apela la o fira de recuperare a creanței. Deci vor aparea multe scrisori la romani cum ca firma asta care face un fel de frauda legala si cominioane nejustificate sa aibe probleme. Pacat nu nu putem evita mizeria aia de tara ungaria cu drumuri super degradata si imposibil de circulat pe ele.
EU SPER SA NE ADUNAM MAI MULTI SI SĂI SCOTE PE EXCROCI ACESTIA DIN TARA NOASTRA , IAR STATUL MAGHIAR SAU ADMJNITRATIA DE DRUMURI MAGHIARE SA INVETE SA NOTIFICE EI DACA SA COMIS CEVA, NU O FIRMA PRIVATA DE CASA A LUI VIKTOR ORBAN!!!!
latka a scris:

Cumparati vigneta online si nu veti avea probleme din astea niciodat.
Oricum, cind ati confirmat la benzinarie, prin semnatura, se considera ca ati citit toate datele.
Nu prea aveti ce face.



Pe vinieta ai un numar de tel, acolo trebe sa suni, dai nr de inmatriculare si iti spun ei cate amenzi ai, iti dau nr cont, cod amenda faci plata si diamne ajuta.Problema e ca nu stiu daca in afara de maghiara poti vorbi si alta limba.trebe incercat.

Nicol3ta a scris:

Buna! cum ai facut sa platesti amenda direct la stat? si eu am primit 3! plicuri a cate 1300 lei fiecare, pt aceeasi problema: o categorie gresita de vigneta

Eu am primit 4 amenzi de rovinieta pe ungaria, Am gresit, si am cumparat D1 in loc de D2.M-au tixit cu plicuri cei de la Inkasso oradea sa platesc 500 de lei de amenda in 60 zile sau 800 lei peste termen.Deci ori 2000 la termen ,ori 3200 lei in caz ca nu respecti perioada.Am fost surprins in martie 2022 si notificare am primit in noiembrie.Practic statul ungar trebuia sa recupereze de la mine de 4 ori cate 100 ron din toti acesti bani.Iar daca ai mai mult de 2 amenzi ti le reduce la doua.Am luat legatura cu statul ungar am platit amenda iar firma de recuperare ma tixeste din nou cu plicuri sa le platesc suprataxarea lor adica 450 ron de amenda x 4. Eu nu inteleg cum sa platesti pentru o amenda de 100 ron 2000 ron, nu am omorat pe nimeni.Au adaos de 400% cei din romania. Ce ma sfatuiti sa fac sa ii dau in judecata sau sa astept sa ma dea ei.Nu am de gand sa le dau nimic, amenda mi-am platit-o.

Zero1 a scris:

Bună ziua!
Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără vinieta în data de 13.11.2020 și în 04.11.2021.Din câte am înțeles eu din scrisoare,este trimisa de recuperatori.Mentionez ca acasă sau în Ungaria nu am primit de nicăieri vreo amenda pe care sa nu o plătesc și nici înștiințați de altcineva nu am fost ca s-a circulat fără vinieta.In acest caz cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc

Is curios cum ai rezolvat si daca ai platit suprataxarea.


Zero1 a scris:

Bună ziua!
Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără vinieta în data de 13.11.2020 și în 04.11.2021.Din câte am înțeles eu din scrisoare,este trimisa de recuperatori.Mentionez ca acasă sau în Ungaria nu am primit de nicăieri vreo amenda pe care sa nu o plătesc și nici înștiințați de altcineva nu am fost ca s-a circulat fără vinieta.In acest caz cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc

Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns in privinta terenului de la primarie pentru tineri casatoriti?Numai ce am avut nunta in mai 2013 eu am 28 sotia 25 de ani nu avem locuinta si am dori sa stim daca putem primi teren de la primarie pentru a ne face o casuta in Sibiu, ambi suntem cetateni sibieni..