avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate TudorS24

Activitate TudorS24

Aveti aici intreaga situatie.
[ link extern ]

Sunt destuli de multi in aceasta situatie. Credeti ca se poate face ceva avand in vedere numarul mare de plangeri?
Credeti ca celor de la ANPC le lipseste capacitatea de a rezolva probleme?
Pentru moment este doar o banuiala, insa cum am spus si mai sus in astfel de cazuri in trecut nu s-au respectat comenzile. Intrebarea este ce poate face un consumator sa se asigure ca va primi produsele comandate, nu restituirea banilor, nu alte produse.
Buna seara,

In urma cu cateva ore am plasat o comanda pe site-ul unui retailer de IT. Pretul care l-am platit este foarte mic ceea ce ma face sa cred ca ori a fost o strategie de marketing ori o eroare rusinoasa din partea lor. Mentionez ca in trecut acest site a mai avut astfel de evenimente in care comenzile nu au fost onorate.

In momentul acesta ma astept sa primesc un telefon de la dansii in care imi vor da un motiv la intamplare pentru care comanda nu va putea fi onorata.

Intrebarea mea este ce pot face sa ma asigur ca imi vor onora comanda avand in vedere ca eu le-am platit suma afisata, banii mi-au fost blocati, am primit confirmarea comenzii. Nu sunt interesat de returnarea banilor si as vrea sa va cer ajutorul ca sa pot primii produsele pentru care am platit. As mai adauga ca am facut print-screen-uri care dovedesc ca produsul intradevar era acela si aparea ca fiind in stoc.

Astept comentariile Dumneavoastra!

Va multumesc foarte mult!
Buna ziua,

Am o intrebare la care as avea nevoie de un raspuns va rog.

Situatie: In momentul de fata locuiesc in chirie, din cate stiu eu proprietarul nu plateste impozit pentru banii care ii platim drept chirie. Eu si sotia mea dorim sa pornim o afacere si inevitabil intervine problema sediului social. Cel mai probabil proprietarul nu va fi de acord sa declare acest venit si de aici vine intrebarea.

Intrebare: Ce putem face pentru a stabili sediul social in apartamentul in care locuim fara a obliga proprietarul apartamentului la plata impozitului pentru chiria care o platim?

Va multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Import produse din spatiul UE
Multumesc pentru raspuns.

Deci primul pas ar fi inregistrarea la Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Legat de urmatorii pasi, am dori importarea produselor electronice, carora li se ofera garantie direct de la producatori.

Ce alte aspecte ar trebui sa avem in vedere pentru a fi in legalitate? Puteti specifica mai exact o parte din aceste
obligatii fata de institutiile statului si fata de consumatorii finali.

Situatie: Avem deschis un SRL si urmarim sa comercializam produse cumparate din spatiul UE prin intermediul unui magazin online.

Puteti sa ne exemplificati o lista to-do pentru a aduce o firma abia initiata in stadiul de a fi in totala legalitate pentru importarea de produse din UE?

Multumesc
Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.

As mai vrea totusi sa clarific situatia stocului.

In eventualitatea unui control nu va trebuii sa explic lipsa stocului necomandat din unicul sediu inregistrat pe aceast SRL?
Buna ziua,

Doresc sa deschid un magazin online insa nu am prea multa experienta in deschiderea unei societati comerciale si functionarea ei.

Situatia: As vrea sa formez firma cu sediul social in afara Bucurestiului (alt judet). Pe langa acestea as vrea sa cumpar pe firma un calculator cu toate softurile de care voi avea nevoie inregistrate pe acesta.

Problema: Eu locuiesc in momentul de fata in Bucuresti, daca procedez cum am mentionat mai sus, imi pot desfasura activitatea de la distanta? Mai exact:
1. Sa pastrez stocul firmei pregatit pentru vanzare in alta locatie decat sediul social (in locatia din Bucuresti)?
2. Sa desfasor activitatea firmei, pregatirea vanzararii, comunicarea cu clientii, emiterea facturilor tot din Bucuresti?
3. Daca desfasor activitate de la distanta este nevoie de o solutie de internet pe mobil? Poate aceasta sa ma ajute in demonstrarea faptului ca toate activitatile firmei sunt desfasurate de la distanta de pe calculator-ul mentionat mai sus?

Mentionez ca livrarea se va face doar prin curier , nu pot lua contract de comodat de la proprietarul apartamentului in care locuiesc si bugetul nu imi permite in momentul de fata plata chiriei pentru inca un punct de lucru.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.