Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate tomalenuta

Activitate tomalenuta

Buna ziua,
Sunt insarcinata si sunt in somaj, indemnizația concediului de maternitate si cel pt cresterea copilulu se calculeaza in functie de valoarea somajului sau a salariului pe care l-am avut inainte de a intra in somaj?
Multumesc!
Va multumesc pt raspuns!
Va multumesc!
Daca fac contestatie procesului verbal si pierd in instanta la ce costuri ar trebui sa ma astept?
Buna ziua si va multumesc pt raspunsuri,
Agentul care mi-a intocmit PV nu a adus nici un martor pentru refuzul meu de a semna, ii poate considera ca martori pe colegii lui? Poate lua ca martor pe pietonul implicat in eveniment?
Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in masina se afla soferul), eu circulam cu viteza mica, maxim 35km/h, deoarece era acea masina nu aveam cum sa vad acel pieton, am pus frana si am oprit imediat masina fara al atinge pe pieton. Problema e ca in zona se afla un echipaj de politie, care m-a tras imediat pe dreapta, m-a legitimat, a retinut pietonul implicat in eveniment ca martor, iar mie mi-a retinut permisul pt ca nu am acordat prioritate. Deoarece nu am vrut sa semnez procesul verbal a refuzat sa imi dea dovada de circulatie, cu toate ca eu nu aveam domiciliul in acea localitate. Cand l-am intrebat ca de ce nu-l ia la intrebari si pe cel care a parcat in fata trecerii a spus ca poate lua ca martor pe cine vrea el si insista ca acea masina acorda prioritate, ca nu era parcata, apoi a inceput sa vorbeasca urat cu mine si pe tot parcursul acestui dialog agentii rutieri au stat in masina. Am fost la sectia de politie, dar nu am reusit sa rezolv nimic deoarece era doar ofiterul de serviciu, dar mi-a spus ca pot circula 15 zile chiar daca nu mi-a fost acordata dovada. Dar daca sunt oprita in trafic de politie si permisul meu e retinut si nu am acea dovada de circulatie se poate considera ca circul cu permisul suspendat si pot lua amenda? Este posibil sa il ia ca martor pe pietonul implicat? Mentionez ca nu eram singura in masina si acea persoana a participat la toata discutia cu agentii.
Multumesc