avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters290116

Activitate ContSters290116

cu scuzele de rigoare nu-l cunosc cui apartine contul ,,policeman" nu cunosc aceea persoana am citit si eu ce scrie acesta nu i s-a raspuns decat prin citate, de fapt cred ca ar trebui sa stie interpreta legea, eu stiu sa o citesc dar nu sunt de domeniu sa o interpretez, am constatat ca avem acelasi subiect in comun dar si nume de familie sunt identice uneori fara a avea nici o legatura si daca citeste acel policeman il rog sa nu intervina eu chiar sunt intr0o situatie oarecum tensionata si nu am chef de disensiuni . Eu am creeat cont dupa el dupa ce am vazut ca avem aproape acelasi subiect dar daca stia trebuia el sa-mi raspunda daca era amabil, daca arem lamurita nu va mai deranjam demult. Oricum eu din partea mea va multumesc! d-le tudorvaleriu
cu scuze deci la primire o sa fie mentionat undeva in cuprins,,, va veti afla in pensie pentru limita de varsta ""?????? incepand cu data ,,,,, asta undeva nu departe in cazul de fata CU REDUCEREA VARSTEI????tinanduse cont la stagiu de cotizare si de supliment gr. speciala?deci sa nu ma zbat sa mai adaug vreo 1 - 2 luni, oricum va veni cu reducere???Multumesc!!!


multumesc d-le mircea si noapte buna!
Legea 263/2010
Art. 17
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).
art 55
(1) <<<Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare>>> au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare, dupa cum urmeaza:
(2) Persoanele prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) beneficiaza de reducerile prevazute la alin. (1),<<<<<<<<care al. 1???--- lit. a si b???>>>>>>> daca au realizat stagiul minim de cotizare in specialitate prevazut in anexa nr. 6.,,,,,,ce sa intelegi din legea asta de..kk..stagiu cotizare complet se exclude de catre cei de la alin. 2 sau nu???????Cu respect!!!! atunci anexa 6 ce drk este??? zau nu e tipic legislativ 2010?????creeaza haos sa poti domina, principiii DIVERSIUNE

Art. 54
(3) In cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c), stagiul complet de cotizare este de 30 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului complet de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 6.

HG 257/2011
Art. 41
(1) Reducerea varstelor standard de pensionare potrivit art. 55 din lege se face numai in conditiile realizarii stagiului complet de cotizare.
(2) In situatia cadrelor militare, soldatilor si gradatilor voluntari, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, reducerea varstelor standard de pensionare se face din varstele standard prevazute in anexa nr. 6 la lege, numai in conditiile realizarii stagiului minim de cotizare in specialitate. <<<<<<<<<<<<<pai alin 1 pica la militari??????.
Art. 37
(1) Stagiul minim/ complet de cotizare prevazut la art. 54 alin. (3) din lege cuprinde si:
d) perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfasurata in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii de munca.

- OK OK OK OK OK OK!!!!!!!!!!!
- dar sincer in RO nici modul de aplicare a legii nu inspira incredere,,,apoi hatisurile justitiei este moarte curata,,,,mori cu dreptatea in mana,,,,,,,,
-multumesc de incurajare dar sunt o sceptica!
Va multumesc d-le Carp M. eu ma refeream la transformarea pensiei de invaliditate in pensie limita varsta cu reducerea varstei standard, opereaza si acolo suplimentul de grupa la efectuarea stagiului complet de cotizare conf. anexei 6? sau anii prevazuti la stagiu complet trebuie sa fie zi la zi cotizati fara supliment grupa??? O zi buna!
va multumesc !valabil necesar inclusiv deschiderii dreptului la pensie pt. limita de varsta cu reducrea varstei ? pt. ca in septembrie in acest caz pensia de invaliditate s-ar transforma in pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare. Daca este asa cum spuneti apoi ....mai vb. dupa aceea, sunteti sustinatorul meu moral si va multumesc
Art. 39 HG 257/2011
(1) Reducerea vârstelor standard de pensionare pentru persoanele care au desfăşurat activităţi încadrate prin lege în condiţii deosebite de muncă se face corespunzător timpului efectiv lucrat în aceste condiţii, din vârstele standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5 sau, după caz, anexa nr. 6 la lege, cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 55 alin. (1) lit. a) din lege.

(2) Se asimilează stagiilor realizate în condiţii deosebite de muncă şi vechimea în muncă realizată în grupa I sau a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioDetalii: [ link extern ] .


Art. 17 Legea 263/2010
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).
Cu sa iai cele doua articole in situatia mea? Multumesc!
In primul rand Hristos a Inviat si multumesc, dar unde anume sa citesc si eu ca perioada suplimentara la vechimea in munca se valorifica la acel STAGIU COMPLET DE COTIZARE asa cum prevede art. 3 lit. r din Legea 263/2010 si este mentionat in anexa 6. Va rog indicati-mi articolul din lege sau HG 257/2011, sa ma mai relaxez, va dati seama ce ironie a sortii pentru vreo 2 luni de zile, ce sa fac cu ele ca de maine se lucreaza si sa misc ceva daca trebuie
Multumesc BODEALEX, sarbatori fericite ....dar eu ma refeream la spor grupa munca la stagiu complet de cotizare,,,,NU spor de vechime!
GRUPA SPECIALA se calculeaza pentru ceea ce este STAGIU COMPLET in vederea iesirii la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei? Cu drepturile ,,perioada suplimentara" de grupa spec. cu tot, am 34ani 5 luni (ca fost militar femeie, legea pravede 30 in sistem ,dar asta cu cu grupa cu tot?) mai am lucrati si in afara arm. fiind fost militar, am si Sc.de Of.. In prezent din martie pensionar invaliditate gr.3 art 68 al. 1 lit. c, inca fara decizie de pensionare. Daca nu intra grupa spec. atunci sunt probleme pentru reducerea varstei in vederea transformarii pensiei? Daca imi lipsesc vreo 2 luni am calculat euImi lipsesc, cum sa fac ? fiind in vacante pe timpul liceului lucram si eram platita la primarie, am lucrat vreo 2 luni si la CAP dupa liceu, apoi m-am angajat in ec.nat.comunista. Va rog sa ma ajutati cu vreo idee, legea am citit-o dar nu sunt specialist sa o interpretez. Multumesc...Sarbatori fericite!