avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... spor gr.I,,,la stagiu complet, art.3 lit.r/L263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

spor gr.I,,,la stagiu complet, art.3 lit.r/L263/2010

GRUPA SPECIALA se calculeaza pentru ceea ce este STAGIU COMPLET in vederea iesirii la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei? Cu drepturile ,,perioada suplimentara" de grupa spec. cu tot, am 34ani 5 luni (ca fost militar femeie, legea pravede 30 in sistem ,dar asta cu cu grupa cu tot?) mai am lucrati si in afara arm. fiind fost militar, am si Sc.de Of.. In prezent din martie pensionar invaliditate gr.3 art 68 al. 1 lit. c, inca fara decizie de pensionare. Daca nu intra grupa spec. atunci sunt probleme pentru reducerea varstei in vederea transformarii pensiei? Daca imi lipsesc vreo 2 luni am calculat euImi lipsesc, cum sa fac ? fiind in vacante pe timpul liceului lucram si eram platita la primarie, am lucrat vreo 2 luni si la CAP dupa liceu, apoi m-am angajat in ec.nat.comunista. Va rog sa ma ajutati cu vreo idee, legea am citit-o dar nu sunt specialist sa o interpretez. Multumesc...Sarbatori fericite!
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
ContSters290116, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc BODEALEX, sarbatori fericite ....dar eu ma refeream la spor grupa munca la stagiu complet de cotizare,,,,NU spor de vechime!
Perioada suplimentara la vechimea in munca,intra in toate stagiile de cotizare.
Asadar,indepliniti conditia de stagiu.
In primul rand Hristos a Inviat si multumesc, dar unde anume sa citesc si eu ca perioada suplimentara la vechimea in munca se valorifica la acel STAGIU COMPLET DE COTIZARE asa cum prevede art. 3 lit. r din Legea 263/2010 si este mentionat in anexa 6. Va rog indicati-mi articolul din lege sau HG 257/2011, sa ma mai relaxez, va dati seama ce ironie a sortii pentru vreo 2 luni de zile, ce sa fac cu ele ca de maine se lucreaza si sa misc ceva daca trebuie
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
ContSters290116, utilizator
Adevarat a inviat!

Legea 263/2010


ART. 17
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).
ART. 18
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezinta, conform legii, stagiu de cotizare realizat in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca se acorda perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu, care constituie stagii de cotizare in conditii normale, dupa cum urmeaza:

b) 6 luni pentru fiecare an lucrat in conditii speciale de munca;

[ link extern ] /

Daca intra in stagiul complet al pensiei anticipate partiale,de ce nu ar intra si in cel al pensiei de invaliditate,sau al celei de limita de varsta ?

www.avocatnet.ro/content/for...

Se observa si de aici,ca stagiul aferent(perioada suplimentara)a intrat in total stagiu de cotizare.Deci si in cel complet.
Singurele restrictii sunt pentru stagiu asimilat.Acesta,nu intra in satgiul de cotizare necesar deschiderii drepturilor la pensie anticipat,sau anticipata partiala.

O alta decizie in care a intrat in calcul perioada suplimentara la vechimea in munca(stagiu aferent).

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Formula de calcul a pensiei de limita de varsta mihaipeste55 mihaipeste55 P.MIHAI din ROMAN am lucrat 26 ani in grupa a doua in 3 schimburi .Acuma am 58 de ani ,as vrea sa stiu cand pot sa es la pensie la limita de varsta? va ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata-se poate? sim_theo sim_theo Buna ziua. Mama mea este nascuta la data de 23.07.1957. Are 25 ani vechime ,grupa 2 si inca 16 ani pensie boala gr 3. Ar putea sa se pensioneze anticipat? (vezi toată discuția)
Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)