avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate titi06

Activitate titi06

Răspuns la discuția Nelamurire citatie proces penal
nu sunt inculpat, deocamdata am calitatea de FAPTUITOR, dar cercetare penala a stabilit in prima rezolutie Neinceperea Urmaririi Penale. In urma plangerii impotriva rezolutiei, dosarul a fost trimis la instanta
in cadrul documentului de citare la proces penal judecare pe fond, in subsolul primei pagini, la ALTE OBSERVATII se specifica FARA PREZENTA, puteti depune note scrise la dosar; ce inseamna acest lucru? partile implicate trebuie sa fie prezente?
Răspuns la discuția Accident traversare loc nepermis
daca in urma cercetarilor s-a dat NUP de catre Prim-procuror iar in urma plangerii partii vatamate se accepta plangerea acesteia si se pune sub invinuire conducatorul auto pentru vatamare corporala din culpa in forma calificata, ce urmeaza? cum se poate stinge actul procesual penal? multumesc.
buna ziua,
care sunt procedurile legale de denuntare a CCM in cazul incalcarii flagrante a drepturilor salariatilor de catre reprezentantii patronatului? dar in cazul in care patronatul obliga fara temei legal sa renunte la anumite drepturi salariale cuprinse in CCM pe Societate?
Buna ziua. In cazul unui accident auto in care o persoana traverseaza strada in graba, prin loc nepermis, fara sa se asigure si este acrosata cu partea laterala dreapta de autoturismul implicat in accident, accident soldat cu circa 40 zile spitalizare, cine se face vinovat? La verificari s-a constatat ca atat soferul implicat in accident cat si autoturismul condus nu au prezentat motive culpabile (alcoolemie zero, autoturismul corespunzator din punct de vedere tehnic, distanta locul accidentului fata de bordura de cca 2 metri, carosabil umed, viteza de deplasare sub limita legala). Se intocmeste dosar penal soferului?
Discuție spalare de bani
buna ziua. ce riscuri presupune participarea in necunostinta de cauza la o presupusa spalare de bani prin intermediul western union, daca suma ce face obiectul discutiei nu depaseste 5000 euro? fapta se incadreaza la spalare de bani ca si in cazul sumelor ce depasesc 15000 euro? cum poate sti o persoana ce semneaza un contract de mandat cu o Companie ca poate fi prins intr-o astfel de situatie si cum se poate apara in cazul in care este invinuit?