avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Denuntarea CCM la nivel de Societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Denuntarea CCM la nivel de Societate

buna ziua,
care sunt procedurile legale de denuntare a CCM in cazul incalcarii flagrante a drepturilor salariatilor de catre reprezentantii patronatului? dar in cazul in care patronatul obliga fara temei legal sa renunte la anumite drepturi salariale cuprinse in CCM pe Societate?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:44, 7 Ianuarie 2014
Conf art 148 Lg 62/2011
(1) Executarea contractului colectiv de muncă este obligatorie pentru părţi.
(2) Neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractul colectiv de muncă atrage răspunderea părţilor care se fac vinovate de aceasta.
Conf art 151 lit c Lg 62/2011 contractul colectiv de muncă încetează ) prin acordul părţilor.
Conf art 152 Lg 62/2011
(1) Contractul colectiv de muncă nu poate fi denunţat unilateral.
(2) Litigiile în legătură cu executarea, modificarea sau încetarea contractului colectiv de muncă se soluţionează de către instanţele judecătoreşti competente.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Cum poti \'iesi\' dintr-un CCM semnat la nivel de ramura. Mai corect - poate fi un CCM la nivel de sector activitate/ramura denuntat in cursul ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceh ccm Jino_Marius Jino_Marius Buna Seara! As dori sa va intreb daca administratorul judiciar poate denunta unilateral CCM-ul care este in vigoare pana in August 2016?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Presupuse abuzuri angajator! Raul Oprita Raul Oprita Buna seara, contractul colectiv de munca la nivel de unitate, in unitatea in care imi desfasor activitatea, a fost incheiat la data de 17 Noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)