avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Activitate azer99

Activitate azer99

Am un vecin care deține un câine de talie mare, care latră zi și noapte, nu ne putem odihnii nici ziua nici noaptea, cum aș putea să-l oblig legal, să renunțe la el sau să facă ceva să nu mai latre să avem și noi parte de odihnă?!!!

Carp Mircea a scris:

Legea 263/2010
Art.158
(3) Stagiile de cotizare realizate în grupa I de muncă, condiții speciale și/sau alte condiții de muncă mai mici de 2 ani, se valorifică în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare conform art. 55 alin. (1) lit. a) și tabelului nr. 1.

. Îmi puteti spune mai explicit pe întelesul meu, nu ma pricep sa caut legea, va mulțumesc anticipat!
Pensii, se pot cumula ani lucrați in condiții speciale cu fracția de 7 luni lucrați in grupa doua înainte de 2001 Aprilie.
Ani munciți in grupa speciala 16 ani 10 luni 28 zile, din care 11 ani 1 luna înainte de Aprilie 2001,
Pensionare la limita de vârsta, sunt pensionat de invaliditate din 2009 1 28, la data pensionari aveam vechime 21 de ani din care 16 ani 10 luni și 28 de zile grupa specială și 7 luni grupa 2, când m aș putea pensiona la limita de vârsta ? Născut 1967 18 12
Va mulțumesc anticipat
Din Septembrie 2023 când o sa intre in vigoare noua lege a pensionari, cei care au muncit in mina mai beneficiază de reducerea vârstei de pensionare, eu am 16 ani de grupa specială, o sa mai beneficiez de cei 8 ani de raducere ?
Este beneficiara legi 154 din Iunie 2021

azer99 a scris:

Soția beneficiază de legea 189 08 07 2021 ( urmaș refugiat ) .
Ce facilitați fiscale are, este scutita de impozit pe teren sau autoturism, ce alte beneficii ar mai avea ?
Va mulțumesc anticipat !

Mai sus am greșit legea , legea este 154 04/06 2021, urmaș refigiat
Soția beneficiază de legea 189 08 07 2021 ( urmaș refugiat ) .
Ce facilitați fiscale are, este scutita de impozit pe teren sau autoturism, ce alte beneficii ar mai avea ?
Va mulțumesc anticipat !
Cum pot obține adeverința de necolaborare cu securitatea pentru dosarul pentru pensie urmaș refugiat ? Care-i instituții trebuie sa ma adresez ? Fiecare județ are arhivele lui ?
Soția este pensionata de invaliditate cu stagiu de cotizare de doar 3 ani și 3luni , indemnizația este de 238 lei plus diferența pana la 800 .
Dacă își va depune dosar de urmaș de refugiat va mai beneficia de ajutorul de pana la 800 lei? Este in gradul 2 fără drept de munca, poate sa beneficieze de pensia de urmaș de refugiat care se acorda începând din Ianuarie 2022 ? O va afecta in vreun fel ?
Va mulțumesc anticipat !
Pot sa cumpăr 2 luni vechime in grupa specială ? Am 16 ani 10 luni și 28 zile in grupa specială (in mina, subteran ) as dori sa completez pana la 17 ani . Este posibil ?
Va mulțumesc anticipat !