avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters292785

Activitate ContSters292785

Răspuns la discuția Drept de retentie
suntem divortati si in proces de partaj.Nu am fost citati pana acum,am primit actiunea lui am depus intampinare si reconventionala (fond) Fostul sot nu a cerut nici la divort nici la partaj drept de retentie a casei unde stam ,bun propriu al meu.Poate cere ulterior acest drept ca o completare a actiunii?
Răspuns la discuția Contract intretinere
Va multumesc mult, amandurora: in ceea ce priveste chiria are dreptate dl.avocat Themis iar in privinta rezilierii contractului dupa decesul mamei cred si sper ca aveti dreptate dvs stimata doamna avocat. Chiar am citit undeva despre contractul de intretinere si era scria cu rosu faptul ca nu poate fi contestat de mostenitorii defunctului.
Răspuns la discuția Contract intretinere
iertati-ma ca insist stimata doamna avocat Gerberga dar unii sustin ca sora poate dupa decesul mamei sa ceara anularea contractului ( la fel si d-l avocat Themis de mai sus).Imi puteti indica un temei legal sa ma documentez? La intretinere mama poate sa renunte tot asa ca la uzufruct?
Răspuns la discuția Contract intretinere
poate totusi cineva imi va raspunde la urmatoarea intrebare: Intr-un contract de intretinere cu uzufruct viager ,intretinutul poate sa renunte la intretinere si uzufruct (facand act la notariat) ca e de acord sa se transforme intretinerea in donatie fara clauze ca sa se poata vinde imobilul care face obiectul contractului? Multumesc pt eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția Contract intretinere
am dreptul doar la un singur raspuns?
Răspuns la discuția Contract intretinere
Multumesc pt raspuns. Mai doresc un raspuns: mama i-a facut contract vanzare-cumparare cand sora mea era casatorita.Acum e divortata si vrea sa anuleze contractul ,e in proces cu noi,si cu fostul ei sot ,chiar mama recunoaste ca nu a primit banii pe v-c casa. Face asta pt a nu beneficia si fostul ei sot de 1/2 din casa..Dupa un eventual deces al mamei,cred ca nici nu imi trebuie martori ca a fost donatie intrucat ea singura a declarat in instanta ca nu a primit niciun ban.Dar nu stiu ce valoare a casei se in calcul ?.Valoarea din momentul donatiei in 2000-2002 sau valoarea de acum ? ea nu a facut nimic la casa a lasat-o sa se degradeze acum fiind mult mai ieftina din cauza asta.
Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ,medicamente etc. In realitate ne-am inteles ca voi avea grija de ea doar cand va cadea bolnava la pat. A facut acest contract ca sa-mi ramana mie garsoniera si sa faca oarecum dreptate, fiindca in urma cu 10 ani i-a cedat sora-mii casa parinteasca (dupa decesul lui tata ) facandu-i act de vanzare cumparare dar in realitate a fost donatie ,mama neprimind niciun leu. Intrebare: sora-mea poate sa atace contractul meu dupa decesul mamei pe motiv ca nu am intretinut-o? Eu nu am dovezi ca am intretinut-o.fiindca nu a fost nevoie. Mama intentioneaza sa se mute la sora-mea in casa ca sa o ajute cu ce poate .(mama s-o ajute pe sora-mea nu invers).iar garsoniera s-o inchirieze. Dupa decesul mamei sora-mea ar putea zice ca a intretinut-o ea,nu eu si demonstreaza ca mama a stat la ea cu martori.Are sanse de castig daca ataca contractul de intretinere ? Si 2: Pot sa vand garsoniera daca eu am nuda proprietate? Multumesc.
"3)" Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său."
Doar fructele cazute? cele din pom,nu? Pt alea din pom trebuie sa-i dau voie vecinului sa vina la mine si sa le culeaga? Mi se pare aiurea complet.

Răspuns la discuția am comis o infractiune?
Pana la urma cum ramane? Am sau nu dreptul de a taia ramurile pomilor ce trec peste gard l? vai de capul nostru, nici legi ca lumea nu mai avem! Fiecare intelege altfel.
Eu cred ca ar fi de bun simt sa-i platiti omului banii cheltuiti pt aducerea dvs in tara. Cadouri de genul asta se fac doar intre prieteni apropiati.Daca nu sunteti impreuna si ati rupt legatura,dati-i banii inapoi ca sa fiti chit.De ce sa ramana el "prostul' ? Cred ca l-ati lasat sa inteleaga ca o sa fiti cu el, dar mai apoi i-ati dat teapa.Nu e corect!