avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere

Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ,medicamente etc. In realitate ne-am inteles ca voi avea grija de ea doar cand va cadea bolnava la pat. A facut acest contract ca sa-mi ramana mie garsoniera si sa faca oarecum dreptate, fiindca in urma cu 10 ani i-a cedat sora-mii casa parinteasca (dupa decesul lui tata ) facandu-i act de vanzare cumparare dar in realitate a fost donatie ,mama neprimind niciun leu. Intrebare: sora-mea poate sa atace contractul meu dupa decesul mamei pe motiv ca nu am intretinut-o? Eu nu am dovezi ca am intretinut-o.fiindca nu a fost nevoie. Mama intentioneaza sa se mute la sora-mea in casa ca sa o ajute cu ce poate .(mama s-o ajute pe sora-mea nu invers).iar garsoniera s-o inchirieze. Dupa decesul mamei sora-mea ar putea zice ca a intretinut-o ea,nu eu si demonstreaza ca mama a stat la ea cu martori.Are sanse de castig daca ataca contractul de intretinere ? Si 2: Pot sa vand garsoniera daca eu am nuda proprietate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters292785 , utilizator 13:49, 20 August 2013
Are toate şansele. După cum şi dumneavoastră aveţi şansa de a dovedi, după decesul mamei, că actul încheiat între ea şi sora dumneavoastră a fost cu titlu gratuit (adică, donaţie, nu vînzare-cumpărare).
Multumesc pt raspuns. Mai doresc un raspuns: mama i-a facut contract vanzare-cumparare cand sora mea era casatorita.Acum e divortata si vrea sa anuleze contractul ,e in proces cu noi,si cu fostul ei sot ,chiar mama recunoaste ca nu a primit banii pe v-c casa. Face asta pt a nu beneficia si fostul ei sot de 1/2 din casa..Dupa un eventual deces al mamei,cred ca nici nu imi trebuie martori ca a fost donatie intrucat ea singura a declarat in instanta ca nu a primit niciun ban.Dar nu stiu ce valoare a casei se in calcul ?.Valoarea din momentul donatiei in 2000-2002 sau valoarea de acum ? ea nu a facut nimic la casa a lasat-o sa se degradeze acum fiind mult mai ieftina din cauza asta.
am dreptul doar la un singur raspuns?
interventie moderator
Nu. Nu aveti dreptul la un singur raspuns. Insa consultantii sau ceilalalti useri nu sunt obligati sa va raspunda.
poate totusi cineva imi va raspunde la urmatoarea intrebare: Intr-un contract de intretinere cu uzufruct viager ,intretinutul poate sa renunte la intretinere si uzufruct (facand act la notariat) ca e de acord sa se transforme intretinerea in donatie fara clauze ca sa se poata vinde imobilul care face obiectul contractului? Multumesc pt eventualele raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
Uzufructuarul poate inchiria? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua! Va rog sa-mi dati o parere cu privire la o problema: in urma cu mai multi ani, in baza unui contract de vanzare-cumparare am dobandit un apartament ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elmona elmona Buna ziua, Sunt intr-o foarte dificila situatie, care succint se prezinta asa: Sunt nudul proprietar al unui imobil unde si locuiesc de fapt (am carte de ... (vezi toată discuția)