Clauzele de întreținere vizează în general asigurarea de alimente,medicamente,,tratament medical ,înmormântare,obiceiuri creștinești etc.Nu este sub nici o forma un contract care se încheie pe perioada determinata(sau perioada determinata este pe perioada vietii) pt ca nu puteți sa îl încheiați pe 3 ani și apoi intretinutul ajuns în nevoie e abandonat iar inttetinatorul rămâne cu imobilul.Discutati cu un av pt a intelege drepturi,obligații,cum sa dovediți îndeplinirea obligațiilor asumate pt a evita o eventuala rezolutiune etc.Intermetul nu va poate spune ce probleme se ivesc,cum se răzgândesc bătrânii influențați de alte rude.
Varianta ideala ar fi fost sa apelați la un av măcar pt a va redacta cererile respective,varianta care va acoperea cât de cât și ar fi presupus și costuri mai mici.E greu sa știm ce ați scris dvs,cum ați motivat,cum a motivat instanta sentința apelața de dvs etc.Dvs acum doriți o incurajare pt ca un răspuns pertinent nu aveți cum sa primiti.
Informația dvs este eronata precum legendele urbane cu,,părăsirea domiciliului conjugal", sau după x ani de concubinaj se întâmplă nu știu ce etc.etc.Mergeti la av pt o consultație ca ss știți ce drepturi aveți..
Dacă nu v a fost comunicata și ați aflat de la Taxe și impozite locale teoretic se poate contesta,formula o cerere de repunere in termen etc.Intr o astfel de situație chiarvs trebui sa apelați la un av.Incepeti cu o consultație pt a vedea dacă mai sunteți în termen pt eventuale demersuri.(depinde cum,când,în ce mod ați aflat de existenta amenzii).
L.E. Discutați și cu un alt notar,cereți un sfat si la administrația cimitirului respectiv ,,nu vad de ce nu ar exista variante.Ati plătit taxele anuale locul de veci /concesiunea este înregistrata pe numele dvs ?Ce motiv v a prezentat notarul etc.Toate aceste aspecte trebuiesc lămurite.
Doar chemându -l în judecata în calitate de parat..
Sa va recuperați banii de la cine anume.Eventual puteți și dvs găsi o modalitate de a instraina contra cost locul de veci în funcție de situația juridica a acestuia,regulamentul cimitirului dacă este privat,parohial,aparținând de administrația publica locala etc.Exista variante care se practica asa cum și dvs ați procedat la momentul respectiv..
În cazul unui eventual proces instanta va putea la solicitarea dvs sa solicite informații privind situația conturilor etcetc.Demersuri puteți face și dvs după obținerea CM .Dezbateti succesiunea pe bunurile existente urmând ca restul situației sa fie lamurita ulterior.Daca nepotul a scos banii după data decesuluipot fi recuperați de la acesta,dacă a scos bani în timpul vieții mamei dvs e complicat sa faceți dovada modului în care au fost cheltuiți banii.
Singura varianta în cazul dvs este instanta..Va trebui formulata o acțiune prin care sa se dezbata succesiunea defunctei dvs mame,eventual și ieșirea din indiviziune.
La divorț divorțați și eventual faceți un partaj doar dacă va înțelegeți pe toate aspectele.Daca nu va înțelegeți întâi se rezolva divorțul în instanta apoi partajul .Pt partaj obligatoriu va angajați av care va va explica ce aveți de făcut,ce probe sa pregătiți pt a face dovada unor venituri mai mari realizate în timpul casatoriei și implicit a contribuției mai mari la dobândirea bunurilor ce urmează a fi împărțite.