avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate Rebecca10

Activitate Rebecca10

Răspuns la discuția Copilul se incredinteaza cui?
Cristina,nu te lasa intimidata de el, va spune orice ca sa obtina ce-si doreste, tu esti mama in primul rand si ai o datorie fata de copilul tau (de a-l proteja, chiar si de tatal sau daca se razbuna pe tine prin el), deci ramai cu copilul la domiciliul tau-nu al lui, cum ar vrea-daca ai deschis divort copilul va ramane in mod cert la tine, veti avea custodie comuna iar tatal il va putea vizita conform unui program.In rest...ai grija sa poti demonstra ca ai un loc de munca ptr a putea intretine copilul,o locuinta , etc.Poti cere pensie de intretinere inainte de a cere divortul. Iar daca iti face probleme cand se intoarce, poti sa-l reclami la politia de care apartii. Iti urez sa fii o luptatoare ptr tine si ptr copilul tau!
Draga cipri05, nu esti singura persoana in aceasta situatie. Eu am cumparat de la sora mea un garaj ,am platit cash, ea si sotul ei nu au avut niciodata timp sa revina ptr a face actele si acm sunt in situatia ta. Precizez : nu e fostul cumnat, e sora mea! Traim intr-o lume nebuna-nebuna si ar trebui sa invatam sa ne comportam ca atare! Sanatosi sa fim ca banii tot noi ii facem ! ...Si inca ceva...exista o lege a compensatiei, vei vedea ca vor pierde de 10 ori mai mult.... rabdare....
Răspuns la discuția Proprietar...fara acte
Buna seara, d-le avocat, eu am deschis proces de partaj doar ptr casa in care locuim, garajul nu l-am inclus deoarece nu avem acte. Ar trebui deschis un proces separat intre mine si proprietar? Sotului ii convine situatia, caci il tine incuiat si inchiriat ptr altii, cine stie poate ia si bani ptr asta, iar eu nu am unde sa-mi pun nimic ptr iarna(apartam. l-am modificat astfel incat am liminat camari, debarale). Ce sa fac?
Răspuns la discuția Proprietar...fara acte
L-am platit din banii comuni,adica ai mei si ai sotului, iar impozitul l-am platit in fiecare an tot eu- dar din bani comuni. Pe chit de la finante nu este trecut decat proprietarul, suma , nu si numele celui care a platit. Nu m-am gandit niciodata la asta. Eu nu vreau neaparat garajul, dar la partaj as vrea sa-l impartim-ca valoare, sa mi se dea jum din suma, cum e corect. Ar fi o sansa? Multumesc.
Buna ziua! In urma cu 13 ani am cumparat, impreuna cu sotul meu, un apartament si un garaj, vanzatorul fiind o ruda care tocmai se muta din localitate. Am achitat suma ceruta pe apart si am facut actele, iar garajul l-am achitat dupa vreo jum de an deoarece noi nu aveam suma completa. Intre timp am inceput renovarile, am nascut un copil, am reluat serviciul si toate problemele aferente care ne-au determinat amanarea actelor ptr garaj. Precizez ca fiind o ruda f apropiata nu mi-am facut nicio problema, mai ales ca si ei erau ocupati cu constructia noii case si spuneau ca nu au timp sa vina in oras. Am folosit garajul, am platit impozite, totul corect. Anul trecut am deschis divort si partaj datorita problemelor aparute intre mine si sot, iar aceasta familie spune ca ne face acte, ba ca nu ne mai face deloc, ba ca e posibil sa-i faca numai lui. Sotul profita de situatie si a schimbat incuietorile, cu tot ce aveam inauntru (garajul este f mare, cu subsol, toate dotarile, acolo si copilul avea jucarii, bicicleta, etc pe care acum refuza sa i le dea).Partajul a inceput, urmeaza sa platesc taxa de timbru, dar nu pot include si garajul deoarece nu avem acte. Cum sa procedez ptr a obtine bunul ptr care am platit si pe care l-am folosit atatia ani? Cand i-am dat banii au fost martori mama mea si sotia lui. Exista vreo solutie? Mai nou, ex sotul a inchiriat garajul , deci acum vad vecini care intra acolo, iar cand am anuntat politia mi s-a spus ca daca nu am acte nu pot sa reclam. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc ptr rabdarea de a-mi citi mesajul si ptr eventualele raspunsuri !
M-ai facut sa plang, Rebecca, sunt alaturi de tine cu toata inima, sunt din Galati si imi pare atat de rau ca nu stiu cum sa te ajut....Va strang in brate pe amandoua, sa fiti puternice, se va termina si calvarul asta....
Răspuns la discuția Cum procedeaza evaluatorul?
"*** Cea mai eficace metoda este vanzarea apartamentului si impartirea banilor.Asa toata lumea este multumita. Vine cineva cu bani multi, castigati mai facil si se face tranzactia. "

----Va multumesc, dar nu accept solutia cu vanzarea, copilul este f atasat de aceasta casa...e si normal, aici e toata copilaria lui...si nici eu nu vreau sa incep de la zero in alta parte. Se pare ca asa e ,va veni un evaluator numit de instanta ,care are propria grila de calcul si nu porneste de la pretul din baza de impozitare. Intrebare: daca el va stabili un pret mai mic (decat cel pus initial si pe baza caruia eu am platit acea taxa de 3%), imi mai recuperez suma platita in plus din taxa de timbru judiciar? Adica: eu am platit 3800 lei ; evaluatorul constata ca apart. valoreaza 110000 lei.deci ar fi trebuit sa platesc doar 3666. cum recuperez diferenta? Multumesc din nou ptr atentia dvs.
Răspuns la discuția Cum procedeaza evaluatorul?
cioan a scris:

Dvs. aveti obligatia sa furnizati expertului care evalueaza apartamentul toate datele solicitate de acesta, nu si metoda de evaluare. Expertul cunoaste toare normativele ce se aplica in cazul evaluarii apartamentului dvs.


Iar dvs ati inteles total gresit ! Pe mine nu ma intereseaza ce metode folosesc, Precizez ca este vorba de un apart situat intr-un bloc vechi, din 1962, fara subsol, e la etj 4 din 4, zona 2 (adica nu centru dar nici periferie).A fost stabilita o taxa de timbru de 3900 lei,dupa ce am dus de la finante baza de impozitare. Eu voi plati aceasta taxa,dar apoi mai vine si un evaluator sa-i stabileasca pretul sau...vine numai daca ex.sotul nu e multumit de aceasta valoare? Taxa de timbru o mai recuperez in final(macar jum. in cheltuielile de judecata)? Multumesc .
Va multumesc, m-ati facut sa zambesc acum cand nu mai vedeam decat gri in jurul meu...El face toate astea ca eu sa nu pot strange banii=sulta ptr a-l evacua din apart. la finalul partajului deschis de mine. Se tine de promisiune, sa ne taraie prin tribunale cat are chef.
Buna ziua, as vrea sa stiu cum procedeaza un evaluator atunci cand vine sa evalueze un apartam aflat in partaj. In baza de impozitare de la Finante acest apart are val de 120 000 lei. Evaluatorul porneste de la aceasta valoare la care adauga imbunatatirile (centrala, aer cond., etc) sau are propria grila dupa care calculeaza si apoi adauga toate celelalte imbunatatiri? Intreb aceasta deoarece daca pleaca deja de la 120000 probabil va ajunge sa coste acest apart. mai mult prin tribunal decat pe piata imobiliara. Va multumesc.